Tι σημαίνει ο αριθμός 7 για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Πρώτα απ' όλα, σύμφωνα με ειδικούς του εγκεφάλου και των γνωσιακών επιστημών, ο αριθμός 7 είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αναγνωρίσει αμέσως ο εγκέφαλος, χωρίς να χρειάζεται να επιδοθεί σε μέτρηση: αν, λόγου χάρη, δείξετε σε κάποιον ένα σύνολο τυχαία τοποθετημένων αντικειμένων πάνω σε ένα τραπέζι, ο μεγαλύτερος αριθμός αντικειμένων που θα αναγνωρίσει άμεσα ο εγκέφαλος θα είναι ο αριθμός 7. Μετά από το σύνολο των 7 αντικειμένων, θα πρέπει να αρχίσει να μετράει, είτε νοητικά είτε χωρίζοντας τα αντικείμενα σε ομάδες, για να προσδιορίσει το τελικό σύνολό τους.
Επιπλέον, ερευνητές έχουν παρατηρήσει πως αν ζητήσεις από κάποιον να επιλέξει έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 10, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι βέβαιο πως θα επιλέξει τον αριθμό 7 – κάτι που λέει πολλά για τη σχέση του εγκεφάλου με την τυχαιότητα και τις αυθαίρετες παραστάσεις.
Η πιο ενδιαφέρουσα όψη, ωστόσο, του αριθμού 7 έχει να κάνει με τις μαθηματικές του ιδιότητες. Αν αρχίσει κάποιος να φτιάχνει όλες τις προφανείς κλασματικές σχέσεις (ένα έβδομο, δύο έβδομα, τρία έβδομα μέχρι και τα έξι έβδομα) συμβαίνει το εξής περίεργο: ο υπολογισμός του 1 δια 7 μας δίνει έναν περιοδικό δεκαδικό αριθμό: 0.142857142857, όπου το υπόδειγμα 1-4-2-8-5-7 επαναλαμβάνεται επ' άπειρον.
Το ίδιο ισχύει και με τα δύο έβδομα. Η υπολογισμός της πράξης μας δίνει τον δεκαδικό: 0.2857142857142857, όπου και πάλι εμφανίζεται η ίδια ακολουθία: 1-4-2-8-5-7...
Υπερβολή ή πραγματικότητα;

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr