ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ


τοξοβολία
Κάτω από ένα λαμπρό ήλιο συγκεντρώθηκαν το απογευματάκι του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου στον υπέροχο αύλειο χώρο του πρ. Γυμνασίου Τερπνής τα μέλη των τμημάτων του συλλόγου και οι γονείς για τον αγιασμό και την έναρξη της νέας περιόδου,  ενώ κάτω από μια μαγική υπέρλαμπρη πανσέληνο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Για πρώτη φορά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο του πρ. Γυμνασίου που δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο έχει ερημώσει και για το Σάββατο γέμισε με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών του Πολιτιστικού. Για φέτος κάναμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα για να ικανοποιήσουμε κυρίως τους μικρούς μας φίλους μια και ξεκινήσαμε με την παρουσίαση και εκτέλεση από τα ίδια τα παιδιά παραδοσιακών Τερπνιώτικων παιχνιδιών  που προηγήθηκαν και ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Παναγιώτη Δήμου, μια και ο πατέρας Αυγουστίνος είχε μυστήριο στην εκκλησία και δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθεί. Τη μουσική επένδυση της ημέρας όπως πάντα είχε ο ταμίας μας Νίκος Τζιάνης. Κάτω από τις οδηγίες των μελών του Δ.Σ κ. Κασάπη Φανής και Χονδρού Λένας τα παιδάκια έπαιξαν όμορφα παραδοσιακά παιχνίδια που έπαιζαν πριν χρόνια οι γονείς τους όπως στεφανάκι, ντρουκουλιάκι, τριώτα, καμάρα, σχοινάκι, λάστιχο, μπαλαρό, τυφλώμυγα, τοξοβολία, περνά περνά η μέλισσα και πολλά πολλά άλλα. Τα παιχνίδια μας τα έχουν κατασκευάσει οι αδελφοί Δρουμπλή όσα ήταν σιδερένια, ενώ τα ξύλινα και με σύρμα ο κ. Παπαγεωργίου Γιώργος. Το πόσο χάρηκαν τα παιδιά με αυτά τα παιχνίδια μόνο όσοι ήταν εκεί μπορούν να το καταλάβουν. Δε σταμάτησαν το παιχνίδι παρά μόνο όταν ο πατέρας Παναγιώτης Δήμου ήλθε για να ξεκινήσει ο αγιασμός. Μετά το τέλος του αγιασμού έγινε ενημέρωση για τον άμεσο προγραμματισμό του Πολιτιστικού και τις επικείμενες εκλογές που θα γίνουν πριν την ολοκλήρωση του 2012 και δόθηκαν στα παιδάκια αναμνηστικά δωράκια και γλυκάκια.
Πολύ σημαντική στην προετοιμασία της ημέρας η βοήθεια των μικρών κοριτσιών Βασιλικής και Νίκης Μισχόπουλου.
Για όσους δεν ήταν να πούμε πως το πρόγραμμα των προβών όπως θα ξεκινήσει αρχικά είναι το παρακάτω και αν χρειαστεί λόγω πολλών υποχρεώσεων των παιδιών θα διαμορφωθεί στην πορεία: 
Οι πρόβες θα ξεκινήσουν το πρώτο διάστημα από την Κοινότητα
Σάββατο 6 Οκτωβρίου: μεσαίο τμήμα 4 μ.μ και εφηβικό τμήμα 5 μ,μ
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου: μικρό τμήμα 4 μ.μ 
Για τα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ όπως τις αποθανάτισε η γραμματέας μας και δημοσιογράφος κ. Βούλα Αγκαθά. ΕΔΩ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr