ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INFOSERRES ΜΑΣ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ

VIDEO : SOS για την αρχαία Τερπνή, από την αρχαιολόγο που την ... έσκαψε

karamperi
Επίσκεψη της αρχαιολόγου κ. Καραμπέρη Μαριάννας
στον Πολιτιστικό σύλλογο Τερπνής
Το 1993 η αρχαιολόγος Μαριάννα Καραμπέρη, έφερε στο φώς σημαντικό τμήμα της αρχαίας Τερπνής και από τότε αγωνίζεται να συνεχιστούν οι ανασκαφές και να έρθει στο φως ολόκληρη η αρχαία πόλη,  που υπήρξε από τις σημαντικότερες στο χώρο της ανατολικής Μακεδονίας.
Η ίδια, πριν απο ένα χρόνο, επισκέφθηκε και πάλι την περιοχή της Βισαλτίας, όπου είχε συναντήσεις με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής αλλά και τον δήμαρχο  Δημήτρη Καλαϊτζή, τον οποίον και ενημέρωσε διεξοδικά για τα ευρήματα που έφερε στην επιφάνεια πριν από 19 χρόνια, στη θέση Παλιόκαστρο. Ακολούθησε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, όπου η απογοήτευσή της ήταν εμφανής στο προσωπό της, λόγω της απραξίας και της αδιαφορίας των Αρχών, για συνέχιση των ανασκαφών, αλλά και της γενικότερης εικόνας εγκατάλειψης. 
Απο τότε τίποτα δεν κινήθηκε. Η οικονομική κρίση, ήρθε να γκρεμίσει τις όποιες υποσχέσεις για χρηματοδότηση νέων ανασκαφών, από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι προφανές πως πλέον δίνει προτεραιότητα σε άλλα σημεία της Μακεδονίας που θεωρεί σημαντικότερα.
Πάντως η κυρία Καραμπέρη, που εργάζεται στην ΙΣΤ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, υποσχέθηκε πως θα ξαναβρεθεί σύντομα στις Σέρρες, προκειμένου κινητοποιήσει τοπικούς φορείς ώστε να ενδιαφερθούν για την αρχαία Τερπνή και τη συνέχιση των ανασκαφών.

Δείτε το βίντεο απο την ενημέρωση που η αρχαιολόγος είχε πραγματοποιήσει, στον δήμαρχο Βισαλτίας κ. Καλαϊτζή τον περασμένο Νοέμβριο.

  
http://www.infoserres.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr