Η προϊσταμένη της Ζ΄ ΕΠΚΑ υποδέχθηκε το δαχτυλίδι από την μεγάλη ληστεία του Μουσείου

 

«Η 24η Νοεμβρίου θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορία των μουσείων της Ολυμπίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η προϊσταμένη της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπίας Γεωργία Χατζή, μιλώντας για την εξεύρεση των κλαπέντων αρχαιολογικών ευρημάτων... από το Παλαιό Μουσείο της Ολυμπίας. Χαρακτήρισε μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός, εμφανώς συγκινημένη, ως την σπουδαιότερη στιγμή της υπηρεσιακής της ζωής.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, κι ενώ οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών είχαν ήδη συλλάβει τους τρεις Πατρινούς για τη ληστεία στο Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας στις 17 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επανεγκατάσταση των κλαπέντων στις προθήκες τους.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της Ασφάλειας Πατρών μέσω αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πατρών επικοινώνησαν με την προϊσταμένη της Ζ΄ ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή ενημερώνοντας την ότι πιθανότητα να έχουν στα χέρια τους το σφραγιστικό δαχτυλίδι που είχε κλαπεί. Οι αστυνομικοί ταξίδεψαν μέχρι την Ολυμπία και συναντήθηκαν με την κα Χατζή η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν ο αστυνομικός άνοιξε την παλάμη του και είδε το δαχτυλίδι από την Ανθεια της Μεσσηνίας. Αφού έγινε η ταυτοποίησή του, με όλα τα έγγραφα, το φωτογραφικό υλικό και τη βιβλιογραφία που υπάρχει στο αρχείο της Ζ΄ ΕΠΚΑ, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την κα Χατζή ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται πολύ κοντά και τα υπόλοιπα αρχαιολογικά ευρήματα. Πράγματι, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο 41χρονος και?σκάβοντας ουσιαστικά με τα χέρια, κατάφεραν να βρουν το σάκο με τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μετέφεραν επίσης στην Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων για τη νέα ταυτοποίηση από την κα Χατζή και τον αρχαιολόγο κ.Λιάγκουρα.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων και συντηρούνται από τους αρχαιολόγους-συντηρητές. Οι φθορές που έχουν υποστεί είναι ελάχιστες «ήσσονος σημασίας» όπως είπε η κα Χατζή και εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμα να εγκατασταθούν και πάλι στις προθήκες του Παλαιού Μουσείου, όπου τώρα βρίσκονται άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.
Στο μεταξύ, οι τρεις συλληφθέντες, ζήτησαν χθες και νέα 24ωρη προθεσμία για να απολογηθούν. Στο μεταξύ η αστυνομία αναζητεί άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 58χρονο και έναν 33χρονο, αμφότεροι κάτοικοι Πατρών.

patrisnews.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr