Η απόλυση αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος σύμφωνα με νέα έρευνα

Αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος παρουσιάζουν όσοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω ανεργίας, ενώ σε περίπτωση απόλυσης, ο συσσωρευμένος κίνδυνος αντιστοιχεί με αυτόν... του χρόνιου καπνιστή, σύμφωνα με πρόσφατη σχετική έρευνα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ντιούκ με επικεφαλής τον καθηγητή Μάθιου Ντιπρέ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανεργία, οι απανωτές απώλειες μιας θέσης εργασίας, ακόμα και οι σύντομες περίοδοι χωρίς δουλειά, αυξάνουν τον κίνδυνο για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες συσχέτισαν τις συνθήκες απασχόλησης και ανεργίας με την υγεία περίπου 13.500 ατόμων ηλικίας 51 έως 75 ετών για ένα χρονικό διάστημα 8 χρόνων, στη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν περίπου 1.061 εμφράγματα.

Η μελέτη έδειξε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έμφραγμα εντοπίζεται κατά τον πρώτο χρόνο μετά την απώλεια της θέσης εργασίας (αύξηση περίπου 27%), ενώ ο κίνδυνος -που είναι ίδιος σε άνδρες και γυναίκες- αυξάνεται σταδιακά στην περίπτωση αλλεπάλληλων περιόδων ανεργίας.

Πιθανότερη αιτία για τον αυξημένο κίνδυνο οι επιστήμονες θεωρούν το άγχος και την ανασφάλεια λόγω της ανεργίας, αν και οι επιστήμονες δεν έχουν σαφή εικόνα με ποιο ακριβώς τρόπο το στρες αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, κάτι που πρέπει να μελετηθεί περισσότερο στο μέλλον.
iefimerida.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr