Έπιασαν τους ληστές της Αρχαίας Ολυμπίας

Ταυτοποιούν τα κλοπιμαία

Στη σύλληψη τριών ατόμων έφτασαν άνδρες της ασφάλειας μετά από μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους αγοραστές και τους συνέλαβαν με τα αρχαία στα χέρια.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν άμεσα να μεταβαίνουν στο μουσείο για να επαληθευτούν τα στοιχεία των κλοπιμαίων, οτι αντιστοιχούν με αυτά που οι ληστές άρπαξαν από το μουσείο.

Η σύλληψη των δραστών ήταν θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και οι εκτιμήσεις πως τα αρχαία δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή φαίνεται πως επαληθεύονται. Αναμένεται και το τελικό στάδιο της ταυτοποίησης για να δεθεί η υπόθεση.

Να θυμίσουμε πως ήταν λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 2012 όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, την ώρα που η φύλακας του χώρου απενεργοποιούσε το συναγερμό για να αναλάβει υπηρεσία. Οι δύο ληστές, υπό την απειλή όπλου, έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα, απαιτώντας να τους δείξει πού βρίσκονται τα "χρυσά στεφάνια" του μουσείου.

Οι δράστες αφού συνέλεξαν περίπου 65 με 68 εκθέματα από πέντε προθήκες, διέφυγαν πεζοί και εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η φύλακας όταν κατόρθωσε να λυθεί, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές για το συμβάν, οι οποίες μετέβησαν στο χώρο της κλοπής.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr