Στις φυλακές Νιγρίτας ο πρώην διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βόλου

Ακόμη ένας αστυνομικός, πρώην επιτελικό στέλεχος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που τελευταία μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου, συμμετείχε στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από 15 μέρες, ανεβάζοντας τον....
αριθμό τον εμπλεκόμενων αστυνομικών στους οκτώ.
Το όνομα του αστυνομικού, που έχει τον βαθμό του αστυνόμου Α', αναφέρεται σε συνομιλίες των Αλβανών εγκέφαλων του κυκλώματος και μάλιστα αποκαλύπτεται τακτική, εβδομαδιαία «μισθοδοσία» του με το ποσό των 500-1.000 ευρώ, ενώ φέρεται να έπαιρνε ως? δώρο για τις υπηρεσίες που παρείχε και νεαρές αλλοδαπές.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να εμφανιστεί τις επόμενες μέρες ενώπιον της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση, μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του, οι οποίοι είχαν ανάμειξη στην πολύκροτη υπόθεση και δεν συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Οι Αλβανοί μεγαλέμποροι έχουν καταγραφεί σε συνομιλίες από το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ να δίνουν σε τακτική βάση χρηματικά ποσά στον αστυνομικό, ενώ σε μία από αυτές «προβλέπουν» την εξέλιξή του, γεγονός που θα βοηθούσε περισσότερο την παράνομη δραστηριότητά τους.
«Εγώ καλύτερα να καίγομαι μόνος μου, να αυτοκτονήσω, παρά να κάνω ζημιά σε αυτόν. Τον Σεπτέμβριο

γίνεται μεγάλος διευθυντής στη Θεσσαλονίκη. Ο,τι θέλουμε μετά. Κατάλαβες; Βάζουμε και βγάζουμε όποιον θέλουμε», αναφέρει ένα από τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος και προσθέτει: «Κάθε βδομάδα μάς φεύγουν 500-1.000 ευρώ? Δεν μας χαλάει δουλειά αυτός ο άνθρωπος, ρε συ? Αν θέλει όχι 500 και 1.000 ευρώ, αλλά και 2.000 ευρώ ξοδεύω την εβδομάδα γι' αυτόν. Χαλάλι του».
Στη φυλακή
Ηδη τρεις αστυνομικοί έχουν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, ανάμεσά τους και ο 33χρονος πρώην διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βόλου, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Ο αστυνομικός είχε επαφές με τα μέλη του κυκλώματος και έκανε? δώρο σε έναν από τους «εγκέφαλους» 1 κιλό ηρωίνης από ποσότητα που κατασχέθηκε.
Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, επίσης, ο 49χρονος αρχιφύλακας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αγρινίου, που είχε συνεργασία με τα μέλη του κυκλώματος και στη συνέχεια έδωσε ψευδή ενημέρωση για υποθέσεις ναρκωτικών στις δικαστικές αρχές.
Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο 49χρονος αρχιφύλακας που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται ότι συγκάλυπτε τη δράση του κυκλώματος.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται με απόλυτη μυστικότητα η ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία ανατέθηκε στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας, υποστράτηγο Βασίλη Χαλάτση, για τους αστυνομικούς που έσπευσαν στις 5 Ιανουαρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να? συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, φωνάζοντας προκλητικά και ειρωνικά συνθήματα σε βάρος των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, κατά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Πέντε από αυτούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζουν την κατηγορία για εγκωμιασμό εγκλήματος, ενώ το περιστατικό προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στην κοινή γνώμη.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
http://serraia.blogspot.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr