Σέρρες: Ανήλικοι έκλεβαν χρυσαφικά συγγενών τους και τα πουλούσαν σε ενεχυροδανειστήρια

Χρυσαφικά συγγενών τους έκλεβε ανήλικος με την προτροπή τεσσάρων άλλων ανηλίκων, από 13 έως 17 ετών, οι οποίοι τα πουλούσαν σε δύο ενεχυροδανειστήρια. 
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όταν μετά από καταγγελία μεσήλικου ζευγαριού, για σταδιακή απώλεια των κοσμημάτων από το σπίτι τους, ξεκίνησαν, διακριτικά, τον περασμένο Νοέμβριο, αστυνομικές έρευνες.

Όπως αποκαλύφθηκε, μετά από έρευνες δύο μηνών, από την αστυνομική διεύθυνση Σερρών, ένας 14χρονος, με την προτροπή των υπολοίπων τεσσάρων ανηλίκων, αφαιρούσε σταδιακά, από συγγενικά του πρόσωπα, χρυσαφικά, τα οποία τους τα παρέδιδε έναντι πενιχρής αμοιβής. Στη συνέχεια οι τέσσερις ανήλικοι, πουλούσαν τα χρυσαφικά σε ενεχυροδανειστήρια που οι κάτοχοί τους είχαν γνώση των πράξεων των ανηλίκων.

Η συνολική αξία των χρυσαφικών ανέρχεται στα 82.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό αντίτιμο που έλαβαν οι ανήλικοι ανήλθε μόλις σε 4.000 ευρώ.

Σε βάρος των πέντε ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για αφαίρεση, κλοπή κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ εναντίον των ιδιοκτητών και ενός υπαλλήλου των ενεχυροδανειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε αστυνομική έρευνα στα σπίτια των ανηλίκων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρός αριθμός χρυσαφικών που αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
agelioforos.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr