Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Σε κάποιες χώρες του πλανήτη οι κάτοικοι απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα ευημερίας, ασφάλειας και οικονομικής σταθερότητας. Το Ινστιτούτο Λέγκατουμ συνυπολόγισε αρκετούς παράγοντες και κατέληξε στη δεκάδα με τις πιο ευτυχισμένες πόλεις του πλανήτη...Όπως μπορείτε να υποψιαστείτε η Ελλάδα δεν είναι στη λίστα.

Για τι πράγμα μιλάμε άραγε όταν μιλάμε για ευτυχία; Μια παράμετρός της είναι σίγουρα το να είναι κανείς υγιής, να έχει αρκετό φαγητό να θρέψει τον ίδιο και την οικογένειά του και να έχει αρκετά χρήματα ώστε να εξασφαλίσει όχι μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό σημαίνει ένα όμορφο σπίτι, καθαρά ρούχα, αυτοκίνητο, τηλεόραση και τακτικές δόσεις διασκέδασης με την οικογένεια και τους φίλους.
Επιπλέον, ευτυχία σημαίνει να μπορεί κανείς να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του χωρίς να φοβάται για τις συνέπειες, να έχει τη δυνατότητα να λατρεύει τον Θεό της προτίμησής του καθώς και να αισθάνεται ασφαλής μέσα στο σπίτι του.
Όλα τα παραπάνω κριτήρια συνυπολόγισε το Ινστιτούτο Λέγκατουμ, ένα think tank που εδρεύει στο Λονδίνο (μέρος του κολοσσού Λέγκατουμ Γκρουπ, το οποίο ανήκει στον Κρίστοφερ Τσάντλερ, δισεκατομμυριούχο δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι. Σύμφωνα λοιπόν με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε, οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου είναι οι εξής:

1. Νορβηγία
2. Δανία
3. Σουηδία
4. Αυστραλία
5. Νέα Ζηλανδία
6. Καναδάς
7. Φιλανδία
8. Ολλανδία
9. Ελβετία
10. Ιρλανδία

Μερικά ακόμη από τα κριτήρια της επιλογής ήταν οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση που παρέχουν οι χώρες αυτές στους πολίτες τους και η δυνατότητα να υλοποιεί κανείς τις ιδέες του σε ένα περιβάλλον εργασίας, γνωρίζοντας πως όσο πιο σκληρά εργαστεί τόσο καλύτερες απολαβές θα έχει.
Στην έρευνά του το Ινστιτούτο Λέγκατουμ συμπεριέλαβε 142 χώρες, οι οποίες φιλοξενούν το 96% του παγκόσμιου πληθυσμού. Κατά την ανάλυση και την αξιολόγηση των κρατών λήφθηκαν υπόψη 89 παράγοντες από οχτώ διαφορετικές κατηγορίες, ανάμεσά τους η εκπαίδευση, η κυβέρνηση και τα οικονομικά.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το πιο υγιές έθνος επί γης είναι το Λουξεμβούργο, ενώ η Ισλανδία είναι η πιο ασφαλής χώρα για να ζει κανείς. Από την άλλη, η Ελβετία έχει την καλύτερη οικονομία και κυβέρνηση από όλες τις χώρες.

ethnos
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr