Το καταφύγιο του Χίτλερ: Αδημοσίευτες φωτογραφίες του LIFE

Με ένα μόνο κερί, οι πολεμικοί ανταποκριτές εξετάζουν τις κηλίδες αίματος στον καναπέ και αναζητούν στοιχεία σχετικά με την αυτοκτονία του Χίτλερ και της -40 ωρών, συζύγου του, Εύα Μπράουν.

.Ελίνα Δεβούρου

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Ουίλιαμ Βάντιβερτ, από το 1945, από το καταφύγιο που πέρασαν τους τελευταίους μήνες μέχρι την αυτοκτονία τους, ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν, δημοσίευσε για πρώτη φορά το περιοδικό LIFE, μετά από 68 χρόνια.

Ο Βάντιβερτ, υπήρξε ο πρώτος Δυτικός φωτογράφος, του οποίου επιτράπηκε η είσοδος ενώ οι λήψεις, όπως αναφέρει ο ίδιος, έγιναν με το φως, ενός μόνο κεριού.

Έγγραφα –κυρίως ειδήσεις, με ημερομηνία 29 Απριλίου. Μια ημέρα πριν την αυτοκτονία του Χίτλερ και της Ε. Μπράουν
Πηλίκιο αξιωματικού των SS, με έμβλημα την αλλοιωμένη απ 'το χρόνο, νεκροκεφαλή
Ο ανταποκριτής Πέρσυ Κνάουθ (αριστερά), ψάχνει για στοιχεία, στο σημείο που λέγεται πως κάηκαν τα πτώματα των Χίτλερ και Μπράουν, μετά την αυτοκτονία τους
Ρώσοι στρατιώτες και ένας πολίτης, στην προσπάθειά τους να μετακινήσουν το μεγάλο χάλκινο αετό των Ναζί, που κάποτε βρισκόταν στην πόρτα της Καγκελαρίας του Ράιχ
Στο Ράιχσταγκ. «Γκράφιτι» της εποχής από στρατιώτες, προς τιμήν των πεσόντων: «Ήμουν εδώ» - «Επέζησα»
Μια φωτογραφία εντελώς «συμβολική». Κατεστραμμένη υδρόγειος και η προτομή του Χίτλερ ανάμεσα στα συντρίμμια
Το καταφύγιο, μετά την εισβολή των Ρώσων
Ρώσος στρατιώτης μέσα στο καταφύγιο του Χίτλερ
O Χίτλερ και η Ε. Μπράουν κράτησαν τη σχέση τους κρυφή για πολλά χρόνια. Τον Απρίλιο του 1945, εκείνη ταξίδεψε από το Μόναχο στο Βερολίνο, για να είναι μαζί του. Παντρεύτηκαν στις 28 Απριλίου 1945. Στις 30 Απριλίου, έδωσαν και οι 2 τέλος στη ζωή τους –εκείνος με μια σφαίρα στο κεφάλι και εκείνη με μια κάψουλα κυανίου.
Πηγές: 
http://ta-anilia.blogspot.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr