ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΕΡΠΝΗΣ-ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

δήμαρχος κ. Καλαϊτζής
Πέτρος Καρδαράς
πατέρας Αυγουστίνος
Γιάννης Δρούγγος
Την τρίτη 29 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής πραγματοποίησε με επιτυχία τα "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ". Πριν σας μιλήσουμε όμως για τα "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ" να σταθούμε στο εκκλησιαστικό πρόγραμμα της παραμονής που ξεκίνησε με την περιφορά της ιερής εικόνας των Τριών Ιεραρχών που συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική Τερπνής. 
αντιδήμαρχος κ. Τρούπης
Βλάχος Δημήτρης
πρ. Τερπνής κ. Βλαχοδήμος
Πασχαλία Κοντού
τ. πρ. Τερπνής κ. Μπάγκαλας
Χατζαροπούλου κατερίνα
τοπικός σύμβ. κ. Δρούγγος
Ευφροσύνη Μιχαλάκη
 Τη σημαία του συλλόγου στην περιφορά κράτησαν τα κορίτσια του Πολιτιστικού η Σταματοπούλου Ελένη και Πηνελόπη Αγγελάκη, ενώ στον πανηγυρικό εσπερινό που ακολούθησε χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος. Ανήμερα της γιορτής η εκκλησία γέμισε από πιστούς και πλημμύρισε από τις ψαλμωδίες του πατέρα Αυγουστίνου και των ιερέων που παραβρέθηκαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Υπέροχο το κήρυγμα του πατέρα Γεώργιου Κελεμπέκη που εντυπωσίασε με την αμεσότητα και τον υπέροχο λόγο του, δείχνοντας πως η εκκλησία όταν θέλει μπορεί και είναι κοντά στα προβλήματα που ταλανίζουν το πλήρωμά της.
Πηγαίνοντας στις εκδηλώσεις των Ιεραρχείων  που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα δεξιώσεων της Κοινότητας Τερπνής να σας πούμε πως ξεκίνησαν με την προβολή βίντεο και
φωτογραφιών από την εξέλιξη της ανέγερσης του Γηροκομείου από τον κ. Αναστασιάδη Δημήτριο. Η συνάντηση δημάρχου και κ. Αναστασιάδη ελπίζουμε να βοήθησε ώστε να προχωρήσουν αρκετά τα ανοικτά θέματα που πρέπει ο Δήμος άμεσα να κλείσει, όπως  το Πνευματικό Κέντρο  που μετά 7 χρόνια φαίνεται να φτάνει επιτέλους στο τέλος του. Συνεχίστηκαν τα Ιεράρχεια με τις βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, μια και οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων.
Υπ. δημοσ. σχέσεων κ. Κασάπη
Σίσσυ Στεφανή
πρ. ΔΕΥΑΝ κ. Γκουγκούδης
Τούσιου Μαρία
           
πρ. συλ/ Γονέων κ. Καραγιάννη
Εύη Διαμαντή
πρ. δημ.συμβ. κ. Παπαγιάννης
Μαρία-Αγγέλα Δίγκα
 Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι: Από την Ε΄ τάξη ο Βλάχος Δημήτρης, ο Καρδαράς ΠέτροςΠασχαλία Κοντού και η  Στεφανή Κυπαρισσία. Από την ΣΤ΄ τάξη η Διαμαντή ΕυαγγελίαΔίγκα Μαρία -ΑγγελικήΔρούγγος Γιάννης,  Μιχαλάκη Ευφροσύνη,
Τούσιου Μαρία, Χατζαροπούλου Κατερίνα. Ακολούθησε υπέροχη εμφάνιση της χορωδίας του συλλόγου μας, την οποία φρόντισε μετά από παύση μηνών να ξανασυγκεντρώσει ο υπεύθυνος κ. Γιαχιάς Βαγγέλης και να προσφέρει ένα εκπληκτικό πρόγραμμα κάτω από τις οδηγίες του μουσικού κ. Ζαρίμπα Παναγιώτη που με το βιολί του γοήτευσε τους παρευρισκόμενους. Μαζί με τον Παναγιώτη Ζαρίμπα έπαιξαν οι καταπληκτικοί μουσικοί και φίλοι αγαπημένοι του συλλόγου Μάγειρας Βασίλης, Φεγγομύτης Σωτήρης, Φεγγομύτης Γιώργος και Ρόκας Παναγιώτης, ενώ τα ηχητικά κάλυψε υπέροχα ο ταμίας μας και μουσικός Νίκος Τζιάνης. Στην αίθουσα καθ΄όλη την ώρα των εκδηλώσεων εκτέθηκαν υπέροχα έργα ζωγραφικής από το εικαστικό εργαστήρι του συλλόγου, που φρόντισαν να ομορφύνουν την αίθουσα της Κοινότητας Τερπνής οι έφοροι των εικαστικών κ. Φωτιάδου Στέλλα και κ. Βλαχοδήμου Φωτεινή.
χορωδία Πολιτιστικού Τερπνής
Λόγω αλλαγής του προγράμματος του  περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και την επίσκεψή του στην Αμφίπολη δεν τον είχαμε κοντά μας στην Τερπνή όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, όμως παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πανοσιολογιότατος πατέρας Αυγουστίνος, ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής, ο πρ. δημ. συμβουλίου κ. Παπαγιάννης, ο αντιδήμαρχος κ. Τρούπης, ο δημ σύμβ. κ. Καλαιτζής, ο δημ. σύμβ κ. Γκουγκούδης, ο πρ. της Κοινότητας Τερπνής κ. Βλαχοδήμος, ο τ. πρ Κοινότητας Τερπνής κ. Μπάγκαλας, ο τοπικός σύμβ. κ. Δρούγγος, ο Λυκειάρχης Νιγρίτας και μουσικός κ. Ζαρίμπας Παναγιώτης, Τερπνιώτες εκπαιδευτικοί, η πρ του συλ. Γονέων Δημ Τερπνής κ. Μερόπη Καραγιάννη, η πρ. του συλ. Γονέων 3ου Δημ Νιγρίτας  κ. Φωτιάδου, η γραμ. του συλ. Γονέων 1ου Δημ Νιγρίτας  κ. Βλαχοδήμου, ο πρ. της Ασπίδας κ. Τουλάκης, η αντιπ. του συλ. Γυναικών Τερπνής κ. Διαμαντή, ο πρ της Ομοσπονδίας Σερραϊκών συλ που εδρεύουν στη Θεσ/νίκη κ. Νούλης, ο πρ. του συλλόγου Τερπνιωτών Θεσ/νίκης κ. Τσελεπής και πολύς κόσμος. Η βουλευτής κ. Αραμπατζή Μαρία λόγω απουσίας της στις Βρυξέλλες δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ενώ έστειλε στο σύλλογο δελτίο τύπου με τις ευχές της. Ευχές έστειλε και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Μασλαρινός που συνόδευε τον περιφερειάρχη στην επίσκεψή του στο νομό μας και δεν μπόρεσε για πρώτη φορά να είναι κοντά μας. 
Να ευχαριστήσουμε:
  Τον ακούραστο πατέρα Αυγουστίνο για τη συνεργασία, ιερέα της εκκλησίας των Τριών   
   Ιεραρχών.
Πηνελόπη Αγγελάκη-Ελένη Σταματόπουλου
Το Δημοτικό Σχολείο και το συλ Γονέων Τερπνής.
Τον περιφερειακό σύμβουλο Σερρών κ. Μασλαρινό Αθανάσιο.
Την υπέροχη Φιλαρμονική και το δάσκαλό της κ. Σάκη Βιντυνή.
Την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας για την υλικοτεχνική κάλυψη.
Τον κ. Γιαχιά Βαγγέλη επίτημο μέλος του συλλόγου μας για τη συγκέντρωση του χορωδιακού μας τμήματος.
Το μουσικό Ζαρίμπα Παναγιώτη που γοήτευσε με το βιολί του και τους συνεργάτες του, τους υπέροχους Σερραίους μουσικούς Μάγειρα Βασίλη, Φεγγομύτη Σωτήρη, Φεγγομύτη Γιώργο και Ρόκα Παναγιώτη.
Τον κ. Καρατζιά Θωμά (Είδη Δώρων- Νιγρίτα).
Όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Και του χρόνου.
Επόμενη συνάντηση Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 που θα γιορταστούν τα 100 χρόνια από την επέτειο της Μάχης στα Πλατανούδια.(7 Φεβρουαρίου 1913-17 Φεβρουαρίου 2013-100 χρόνια).
Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση των Ιεραρχείων όπως υπέροχα επιμελήθηκε η υπεύθυνη εκδηλώσεων του συλλόγου Μαρία Ιωαννίδου ΕΔΩ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr