4.604 αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

Τις 4.604 έφτασαν οι αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια. Οσοι έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής, βάσει των φετινών αλλαγών του υπουργείου Παιδείας, θα φοιτήσουν... στο νέο τους τμήμα από τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων θα μπορέσουν να κάνουν και οι εισακτέοι του 2011. Ο υπουργός είπε, μιλώντας στον Antenna: «Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και θέλαμε μ' αυτόν τον τρόπο, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα».

Και συνέχισε: «Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10%. Αυτές οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν, έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας. Και επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10% - γιατί φέτος αφορούσε τις εισακτέους του 2012 - μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και στους εισακτέους του 2011» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr