ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ 
κ. ΠΑΛΑΙΟΜΗΧΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ
(Η συνταγή της θείας)
ΥΛΙΚΑ: 
  • 6 μελιτζάνες, πλυμένες
  • Ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 ντομάτες, και 2 ακόμη ψιλοκομμένες
  • φρέσκο μαϊντανό
  • ρίγανη
  • λίγο σκόρδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Αφαιρούμε τα κοτσάνια, πλένουμε τις μελιτζάνες και αν είναι πικρές τις βάζουμε στο νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τηγανίζουμε ή αν προτιμούμε ελαφρώς ψήνουμε τις μελιτζάνες.
Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τον κιμά, τις τριμμένες ντομάτες, το αλατοπίπερο,  το μαϊντανό, τη ρίγανη και το σκόρδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις απορροφηθούν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος τους προς τα πάνω, τη μία δίπλα στην άλλη και τις πατάμε λίγο με το πηρούνι ώστε μα μαλακώσει η ψύχα της μελιτζάνας. Βάζουμε  το μείγμα με τον κιμά και σκεπάζουμε τις μελιτζάνες ενώ από πάνω στρώνουμε τις κομμένες φέτες της ντομάτας. Ρίξτε από πάνω 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου και βγάζουμε τα παπουτσάκια όταν μείνουν με το λαδάκι τους, σερβίροντάς τα ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

Η συνταγή αποτελεί παραλλαγή της αυθεντικής συνταγής για τα παπουτσάκια με κιμά που μας παραχώρησε η κ. Παλαιομήχα. Θα δημοσιευτεί και η συνταγή με τις ολόκληρες μελιτζάνες δηλ χωρίς να είναι κομμένες στη μέση.

Αν προτιμάμε εναλλακτικά στρώνουμε μπεσαμέλ αντί για τις ροδέλες ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες. 

Για τη μπεσαμέλ:
1 φλιτζ. αλεύρι
4 φλιτζ. γάλα (ζεστό)
1 φλιτζ. φυτίνη
2 αυγά
1 φλιτζ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr