ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ (με ολόκληρες μελιτζάνες)

ΣΥΝΤΑΓΗ 
κ. ΠΑΛΑΙΟΜΗΧΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ
(Η συνταγή της θείας)
ΥΛΙΚΑ: 
  • 6 με 8 μελιτζάνες, πλυμένες
  • Ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 ντομάτες, και 2 ακόμη ψιλοκομμένες
  • φρέσκο μαϊντανό
  • ρίγανη
  • σκόρδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφαιρούμε τα κοτσάνια, πλένουμε τις μελιτζάνες και αν είναι πικρές τις βάζουμε στο νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λωρίδες. Τις σκουπίζουμε καλά και τις χαράζουμε 2 ή 3 φορές από πάνω προς τα κάτω ώστε να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε αργότερα με τον κιμά. 
Τηγανίζουμε ή αν προτιμούμε ελαφρώς ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες. Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, τις τριμμένες ντομάτες, το αλατοπίπερο,  το μαϊντανό, τη ρίγανη και αν θέλουμε και λίγο σκόρδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις απορροφηθούν τα υγρά.  Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη και παίρνονάς τες μία μία προσθέτουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε, στα σημεία που τις έχουμε χαράξει, αφού μετά το τηγάνισμά τους οι μελιτζάνες είναι μαλακές και είναι εύκολο αυτό να γίνει. Αφού τελειώσουμε κόβουμε σε ροδέλες 3 μεγάλες ντομάτες και τις  στρώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε από πάνω 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο και ένα- δύο φλιτζανάκια νερό.Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, και ολοκληρώνουμε το φαγητό όταν μείνει με το λαδάκι του. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τα παπουτσάκια ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

Αν προτιμάμε βάζουμε μαζί με τις ντομάτες και ολόκληρες πιπεριές  πάνω από τις μελιτζάνες όπως βλέπουμε στη φωτογραφία  ή εναλλακτικά στρώνουμε μπεσαμέλ αντί για τις ροδέλες ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες. 

Για τη μπεσαμέλ:
1 φλιτζ. αλεύρι
4 φλιτζ. γάλα (ζεστό)
1 φλιτζ. φυτίνη
2 αυγά
1 φλιτζ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr