ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ


Με αφορμή σχόλιο-μήνυμα αγαπημένου ανώνυμου φίλου στις 14 Ιουλίου 2013 που δυστυχώς τώρα το είδαμε και στην ερώτησή του για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής, να απαντήσουμε στον ερωτώντα αλλά και σε όσους τους ενδιαφέρει το θέμα των σημαντικότατων αρχαίων στο Παλιόκαστρο, πως δε σταμάτησαν ούτε για μια ημέρα οι προσπάθειές μας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής και δε θα σταματήσουν ποτέ, σε σημείο ίσως να έχουμε γίνει και κουραστικοί. Με τον ίδιο ρυθμό που πιέζαμε την Περιφέρεια και τους προηγούμενους δημάρχους ίσως και περισσότερο τώρα, πιέζουμε τη σημερινή εξουσία. Πριν μια βδομάδα μάλιστα υπήρχε συζήτηση για το θέμα αυτό με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο. Για να σας πούμε την αλήθεια μπορεί να μη χάθηκαν τα πάντα, αλλά χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία όταν με μεγάλες πιέσεις το θέμα προχωρούσε και φαινόταν πως ο τέλος είναι πολύ κοντά. Και πραγματικά ήταν. Δυστυχώς η κωλυσιεργία της εξουσίας, η οικονομική κρίση που δυστυχώς εν τω μεταξύ μας έπληξε και το ενδιαφέρον της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών για την Αμφίπολη, άφησε την Τερπνή και πάλι στην απραξία. Και ενώ είχε δημιουργηθεί έτοιμη κατάσταση με απαλλοτριώσεις ρυθμισμένες, με τον κ. Αναστασιάδη να είναι έτοιμος να συνδράμει σε όλα, δυστυχώς δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Ούτε ένα. Αν δεν ήμασταν από τη φύση μας αισιόδοξοι και τόσο επίμονοι θα τα είχαμε παρατήσει. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θα συνεχίσουμε γιατί οι θησαυροί μας εκεί πάνω στο Παλιόκαστρο το αξίζουν. Γιατί είμαστε προ την πηγής ύδατος και δεν πάμε να πιούμε νερό. Και ενώ όλοι και όλα είναι έτοιμα και ενώ όλοι απαξιούν τα 16000 € σαν ευτελές ποσό που πρέπει να δοθεί για τις απαλλοτριώσεις, μένουμε καθηλωμένοι στο ίδιο σημείο. Θεωρούμε πως η κατάσταση επιεικώς είναι απαράδεκτη και επιτέλους πρέπει να ξεκολλήσουμε και να φύγουμε από το τέλμα που έχουμε περιέλθει. Ας το κάνουμε λοιπόν. Όλοι μαζί ας ενώσουμε τις δυνάμεις πίεσης για να μην μπορούν να μας αρνηθούν, για να μη μας κοροϊδεύουν 20 χρόνια. Διάβασα χθες κάποια ανακοίνωση από τον πρόεδρο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ούτε καν έχει σημασία ποιας, αλλά συμφωνώ απόλυτα.
Είπε: Να βάλει ο καθένας το κεφάλι κάτω, να κάνουμε πέντε πράγματα για αυτό τον τόπο. Ορισμένοι από εμάς, οι οποίοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, οι οποίοι μπορούμε να κάνουμε μία υπέρβαση σε αυτό τον τόπο, να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο, να δείξουμε ότι η Ελλάδα υπάρχει και θα είναι εδώ. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας να το κάνουμε.

Επαναλαμβάνουμε αυτό που είπαμε πιο πάνω. Συμφωνούμε απόλυτα με τα προηγούμενα λόγια. Αυτοί που πρέπει και μπορούν να κάνουν κάτι για τον τόπο τους επιτέλους ας το κάνουν. Είναι υποχρέωσή τους.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr