Αρβανιτόπουλος: δεν επανέρχεται η βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ –ΤΕΙ

Κλείνει για φέτος το ζήτημα της επαναφοράς της βάσης του 10 στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής». 
«Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη» απαντά ο υπουργός στη σχετική ερώτηση, αλλά προσθέτει ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας της τελευταίας τριακονταετίας. «Δεν θέλουμε δηλαδή να παρκάρουμε τα παιδιά μας σε ένα Λύκειο, να περνούν στο Πανεπιστήμιο με μέσο όρο 9, να περνούν στο Πανεπιστήμιο με μέσο όρο 8 και στο τέλος να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και να παραμένουν άνεργοι χωρίς γνώσεις και δεξιότητες» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απαντά κατηγορηματικά ότι δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών, στην περίπτωση που πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δηλώνει για την επιστράτευση στις εξετάσεις ότι «ήταν αναγκαία γιατί απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον».
Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ακόμα ότι είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, όπως άλλωστε έγινε και πέρσι. Τα βιβλία είναι στα σχολεία, οι μαθητές στα θρανία, οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις» επισημαίνει.

24-ores.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr