Σε ποιες υπηρεσίες μετακινούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί

Τη νέα διαδικασία αξιολόγησης των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι την επανατοποθέτησή τους στη νέα τους υπηρεσία, ανακοίνωσε
το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αναλυτικά τα βήματα για τη μετακίνησή τους στις νέες τους υπηρεσίες.
Η ένταξη στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν οδηγεί κατ' ανάγκη στην απόλυση, επανέλαβε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπέγραψε δύο Κοινές Υπουργικές
Αποφάσεις (ΚΥΑ) που αφορούν στα προσόντα και τις προϋποθέσεις αξιολόγησης των δημοτικών αστυνομικών για την επανατοποθέτησή τους σε υπηρεσίες των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών στα υπουργεία Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας - «one stop shop») και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).
Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, από τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας:
  • 1.500 έως 1.600 θα τοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία
  • 700 στα Σωφρονιστικά Καταστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • 350 έως 400 στις υπηρεσίες ιθαγένειας – «one stop shop» του υπουργείου Εσωτερικών
  • 200 έως 250 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών
  • 30 έως 50 στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.
Στις ΚΥΑ διευκρινίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας και τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους υπηρεσίες.
Οι εν λόγω ΚΥΑ εκδίδονται σε συνέχεια των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων από το υπουργείο όπου αναλύονται τα βήματα με τα οποία οι φορείς θα υποδεχτούν υπαλλήλους από το πρόγραμμα της κινητικότητας.
Ειδικότερα, τα 7 βήματα μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, έχουν ως εξής:
1.      Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωστοποιεί στο Τριμελές Συμβούλιο τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς.
2.      Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.
3.      Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).
4.      Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5.      Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.
6.      Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.
7.      Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).
Οπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διαδικασία επανατοποθέτησης κάθε υπαλλήλου σε νέα θέση, διασφαλίζεται από την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
iefimerida.gr
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/10/blog-post_1975.html#sthash.5QZj0p5R.dpu
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr