KEIK

                                        KEIK

                                     ΣΥΝΤΑΓΗ

     Κ. ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ ΣΟΦΙΑΣ


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 3,5 φλιτζ.τσαγιού φαρινάπ
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • κουβερτούρα λιωμένη προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.  
Ακόμη το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Βάζουμε το μισό μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, την κουβερτούρα και τέλος το υπόλοιπο μείγμα.(Μην το γεμίσετε μέχρι πάνω, επειδή θα φουσκώσει)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
Στα 45, 50, 55 λεπτά το ελέγχουμε επειδή φούρνος από φούρνο έχει διαφορές.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
Από πάνω πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr