1977 Χριστούγεννα.

Αυτές τις εορταστικές μέρες, ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος κι η ομάδα του, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αρχαιολογικό εύρημα, που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στη Βεργίνα, έναν ασύλητο μακεδονικό τάφο.
Μέσα στην ολόχρυση λάρνακα, φυλάσσονταν πολλούς αιώνες, τα οστά του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο καθηγητής Μανόλης  Ανδρόνικος έκανε μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές στην ιστορία της αρχαιολογίας και μαζί με τους συνεργάτες του, δικαιολογημένα, κέρδισαν τον παγκόσμιο θαυμασμό.
Με την ανακάλυψή τους «απάντησαν», σε ανύποπτο χρόνο, στη σκοπιανή προπαγάνδα, αποδεικνύοντας ότι ο Φίλιππος έζησε και έδρασε στην Ελλάδα και ήταν πρόγονος των Μακεδόνων.
Η Στέλλα Δρούγου, καθηγήτρια αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ήταν μια από τις βασικές συνεργάτιδες του αείμνηστου καθηγητή. Βρέθηκε δίπλα του στον τάφο του βασιλιά.
Ήταν ανάμεσα στους ευνοημένους αρχαιολόγους, που πρώτοι κατέβηκαν στο μνημείο.
Για όλους ήταν ήμερες Χριστουγέννων. Για τον καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο και την ομάδα του ήταν ήμερες σκληρής δουλειάς, αλλά και δικαίωσης.
Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή της ανακάλυψης, που είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία της πρόσφατης αρχαιολογίας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr