Βολτάρουμε στην πόλη του ΑΠΟΛΥΤΟΥ έρωτα!! Στην πανέμορφη Βερόνα!!

Βολταρουμε στην πολη του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ερωτα!! Στην πανεμορφη Βερονα!!

Η πόλη του μεγαλύτερου λογοτεχνικού έρωτα, αυτού του Ρωμαίου και της Ιουλίετας!! Μια μικρή γραφική πόλη του ιταλικού βορρά που πλημμυρίζει από ρομαντισμό και θα σας κερδίσει με την αύρα της και την ονειρική αρχιτεκτονική της! Με τον ποτάμο Άντιτζε  να την διασχίζει, μετρά πολλές εντυπωσιακές καθολικές εκκλησίες, αναγεννησιακά κτίρια
και ρωμαϊκά μνημεία!!
Σε αυτή την πόλη θέλεις να "χαθείς"!! Μην πάρεις χάρτη! Απλά περπάτησε τους πλακόστρωτους πεζοδρόμους της και τις λιτές πλατείες της που θα σε οδηγήσουν σε ένα ακόμα υπαίθριο παζάρι ή φωτεινό αίθριο ενώ θαυμάζεις την υπέροχη αρχιτεκτονικής της και συναντάς τους ντόπιους! Κάθισε σε ένα από τα cafe της και κάνε χάζι τον κόσμο που πέρνα, δοκίμασε τις ντόπιες σπεσιαλιτέ στα ταβερνάκια της και... μπες σε ένα από τους φούρνους για να αγοράσεις μια από τις λιχουδίες που σου έχουν σπάσει την μύτη!!!
Μην χάσεις... 
-Η Αρένα της Βερόνα: Το κεντρικό αξιοθέατο. Μία από τΙς πιο καλοδιατηρημένες αρένες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τα, τουλάχιστον, 2.000 χρόνια της.

-Το σπίτι της Ιουλιέτας (Casa di Giulietta): Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιά της UNESCO! Συνηθίζετε στους τοίχους της εσωτερικής αυλής του σπιτιού να αφήνονται μηνύματα αγάπης επίσης κάποιοι ακουμπούν το στήθος του μπρούτζινου αγάλματος της Ιουλιέτας για να τους φέρει τύχη στον έρωτα. Η είσοδος στο σπίτι κοστίζει 4 ευρώ.
-Κάστρο Castelvecchio: Χτισμένο στις όχθες του Άντιτζε θα σας μεταφέρει στον μεσαίωνα και στην δυναστεία των Σκαλιγκιέρι. Διαθέτει και μουσείο!
-Πύργο των Λαμπέρτι: Για να δείτε την πόλη από ψηλά!
Από τη Μαρία Χαιρέτη.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr