Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΝΗΡΟ ΓΛΥΚΟ

ΠΟΝΗΡΟ

Κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ 

Υλικά

  • 1 σφολιάτα
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. καρύδια
  • 1 σαντιγύ φυτική
  • 4 κ.σ. άχνη

Για το σιρόπι:

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 4 κ.σ. γλυκόζη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε δώδεκα κομμάτια, τα αλείφουμε με βούτυρο και τυλίγουμε ένα - ένα κομμάτι τη σφολιάτα με ένα καλάμι. Τέλος κολλάμε με νερό τη σφολιάτα και τα βάζουμε στο ταψί σε σιγανό φούρνο για μια ώρα. Τα σιροπιάζουμε για δύο ώρες, παίρνουμε και βγάζουμε τα καλάμια, τα γεμίζουμε με σαντιγύ μέσα-έξω και βάζουμε το καρύδι.

3 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ ΔΑΛΛΑ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΜΑΡΙΑ ΔΑΛΛΑ είπε...

Υπέροχη συνταγή!!Μία ερώτηση μόνο,τί καλάμια χρησιμοποιούμε κ πού τα αγοράζουμε;Ευχαριστώ πολύ...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ είπε...

Mαρία μετά μήνες είδα αυτό το μήνυμα. Εμείς τα καλάμια τα παίρνουμε από τις καλαμιές από το ποτάμι. Μπορείς επίσης στρόγγυλα να παραγγείλεις και να πάρεις από κάποιο σιδερά,
αν δεν μπορείς να βρεις καλάμια.