ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΧΑΛΑΚΙΑ από πον πον


Eίναι όμορφα, είναι ζεστά, είναι πρωτότυπα και όχι ιδιαίτερα δύσκολα στην κατασκευή τους. 

Το βασικό που χρειάζεται να ξέρετε, να φτιάχνετε πον πον από νήμα και δεν είναι καθόλου δύσκολο. 


Το νήμα δεν είναι από τα πιο οικονομικά υλικά, για τέτοιου όμως είδος κατασκευές που δεν ενδιαφέρεινα είναι ολόμαλλο ή α΄ ποιότητας, μπορείτε να αγοράσετε ό,τι πιο φτηνό βρείτε στα καταστήματα με είδη μοδιστρικής - πλεξίματος όπως και να εκμεταλλευθείτε προσφορές σε λαϊκές αγορές ή τα γνωστά καταστήματα με κινέζικα προϊόντα όπου μπορεί να βρείτε πακέτα με 5-6 κουβάρια νήματοςπρος 1-2 ευρώ. 

Μια εναλλακτική και πολύ οικονομική λύση είναι αντί για νήμα, να χρησιμοποιήσετε κομμάτια υφάσματος, που απλώς θα τα κόψετε πολύ πολύ στενά και θα τα ενώσετε - δέσετε μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ενιαίο μακρύ "κουρέλι", με το οποίο θα δουλέψετε  όπως ακριβώς κι αν φτιάχνατε τα πον ποναπό νήμα, το τελικό αποτέλεσμα είναι εξίσου όμορφο

1. Κρατήστε τεντωμένους τον δείκτη και τον παράμεσο του ενός χεριού σας, αφήστε ένα μικρό κομμάτι νήματος στην άκρη κι αρχίστε να τυλίγετε το νήμα γύρω από τα δάκτυλά σας, έως ότου ο όγκος της κλωστής να είναι τέτοιος που να σας φαίνεται πως φτάνει για να δημιουργηθεί ένα μικρό πον πον. 

Ένα καλό μέγεθος για τέτοιου είδους κατασκευές δημιουργείται αντυλίξετε την κλωστή περίπου 40-50 φορές, αλλά εξαρτάται και από το πάχος του νήματος. 

Αν σας βολεύει καλύτερα, αντί για ταδάχτυλά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ...πηρούνι και γύρω σε αυτό να τυλίξετετην κλωστή και να σχηματίσετε το πον πον



Επειδή έχει σημασία, στο τέλος της κατασκευής, όλα τα πον πον να είναι κατά το δυνατόν ίδια ή τουλάχιστον να δίνουν συνολικά μιαομοιόμορφη εικόνα κι αν αυτό σας βοηθά, απλώς μετρήστε για τα πρώτα που φτιάξετε πόσες πάνω κάτω φορές τυλίγετε την κλωστή γύρω από τα δάκτυλά σας, ώστε όλα να έχουν τελικά το ίδιο μέγεθος. 

Όταν το πον πον αποκτήσει τον επιθυμητό όγκο κόψτε και την άλληάκρη του νήματος, στερεώστε σφικτά ακριβώς στην μέση τον όγκο κλωστής που έχει σχηματιστεί με τις δυο ελεύθερες άκρες του νήματος, ώστε να το ελευθερώσετε από το χέρι σας χωρίς να χάσει το σχήματου. 




2. Ελευθερώστε από το χέρι σας το μπαλάκι κλωστής καιδέστε τις ελεύθερες άκρες του νήματος με έναν σφιχτόκόμπο, ακριβώς στην μέσητου. 

Κρατώντας από το σημείο που το δέσατε, περάστε έναψαλιδάκι στο εσωτερικό του και κόψτε γύρω γύρω, ώστε να αποκτήσει το πον πον χνουδωτή όψη.
"Κουρέψτε" το γύρω γύρω με το ψαλιδάκι μέχρι να γίνειολοστρόγγυλο και ..έτοιμο. 




Από το κομμάτι τηςελεύθερης κλωστής, με μιαχοντρή βελόνα, μπορείτε να ράψετε τα πον πον πάνω σε οποιοδήποτεύφασμαπετσέτα, πλεχτό κλπ ή να τα δέσετε σε πλαστικόπλέγμα, δημιουργώνταςχαλάκια για την κρεβατοκάμαρα, για παιδικά δωμάτια και για οποιονδήποτε χώρο πιστεύετε πως θα "ταλαιπωρούνται" και δεν θα βρωμίζουν ιδιαίτερα αλλά και όταν συμβεί φυσικά και μπορείτε να τα πλύνετε με χλιαρό νερό και χωρίς να τα στίψετε


Είναι εξαιρετικά κομψά και πολύ πρωτότυπα, μπορείτε να τα δημιουργήσετε με πον πον διαφορετικών χρωμάτων ή και με δίχρωμο νήμα, να δώσετε στα χαλάκια στρογγυλό, τετράγωνο ή όποιο άλλο σχήμα, να συνθέσετε μεγάλουμεγέθους τέτοια χαλιά με διαφορετικών μεγεθών πον πον κλπ. 

Πολύ ζεστά για παιδικά δωμάτια και γενικά για χώρους που τα παιδιά συνηθίζουν να ...κυλιούνται στο πάτωμα αλλά και σε εσάς θα προσφέρουν εξαιρετική αίσθηση κατεβάζοντας τους χειμωνιάτικους μήνες τα πόδια σας από το ...κρεβάτι. 





















Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr