ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ Κ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2014 ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Ετοιμασία για φασολάδα και κουσιάφι
Τα καζάνια έβραζαν στη φωτιά από πολύ πρωί
ΚΟΥΛΟΥΜΑ για την Τερπνή εδώ και ατέλειωτα χρόνια σημαίνει μια καθιερωμένη συνάντηση Τερπνιωτών και φίλων της περιοχής στην ακρόπολη της πόλης στα Πεύκα, όσο καλύτερα οργανωμένη γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο για να γιορτάσουμε το τέλος της αποκριάς και την έναρξη της σαρακοστής. Όμως και για φέτος πλησιάζοντας η Κ Δευτέρα είχαμε  δυσοίωνα καιρικά προγνωστικά όπως συμβαίνει συνεχόμενα τα τελευταία 4-5 χρόνια. Αυτό δε πτόησε το Δ.Σ του συλλόγου το οποίο συζήτησε προκαταβολικά διάφορες λύσεις αν τελικά η Κ. Δευτέρα ήταν βροχερή. Αφού έγιναν διερευνητικές επισκέψεις στο στρατόπεδο αλλά και στον Ιππικό Όμιλο Νιγρίτας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι χώροι αν υπήρχε ανάγκη, προετοιμάστηκε στην εντέλεια ο χώρος στα Πεύκα αλλά εναλλακτικά και το Αναστασιάδειο Λύκειο το οποίο είχε στο εσωτερικό του πολύ ελεύθερο χώρο σε περίπτωση κακοκαιρίας. Έγινε η προμήθεια των υλικών και υπήρξε επικοινωνία με αγαπημένους φίλους που πάντα βρίσκονται δίπλα στον Πολιτιστικό προκειμένου να υπάρχει επάρκεια των απαραίτητων για τα Κούλουμα, πλέον αυτών που κάθε χρόνο φέρνει ο Δήμος μας. Έτσι το πρωί της Κ. Δευτέρας από τις 7,30 που συναντήθηκε το Δ.Σ για την έναρξη των εργασιών έβρεχε ασταμάτητα και δε προμηνυόταν κάποια αλλαγή προς το καλύτερο. Έπρεπε να παρθεί άμεσα μια απόφαση και αυτό έγινε. 'Ήταν αδύνατο για μια ακόμη χρονιά να είναι όλοι μέσα στη βροχή.
Ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής στα Κούλουμα Τερπνής
Πολύτιμη η βοήθεια της νεολαίας
Στο εσωτερικό του Αναστασιάδειου Λυκείου
Έτσι ξεκίνησαν πρωί πρωί τις προετοιμασίες στο χώρο του Αναστασιάδειου Λυκείου, ώστε όλα να είναι έγκαιρα έτοιμα. Μπήκαν τα καζάνια για τη φασολάδα και το κουσιάφι και από νωρίς ο κόσμος  που άκουσε τις ανακοινώσεις για την αλλαγή τοποθεσίας άρχισε να έρχεται. Στην αρχή ο ταμίας μας και μουσικός Νίκος Τζιάνης σε ρόλο dj-ντι τζέυ. Αργότερα ο υπέροχος μουσικός και κυρίως καλός φίλος και συνεργάτης του συλλόγου Παναγιώτης Ζαρίμπας με τον επίσης Τερπνιώτη εξαιρετικό μουσικό Τάσο Φουρλάκη και φίλους μουσικούς Σερραίους ανέλαβαν τα ηνία της διασκέδασης και το γλέντι κράτησε μέχρι τις 8 μ.μ.
Ο κόσμος που μας τίμησε με την παρουσία του γεύτηκε την υπέροχη φασολάδα που ετοίμασε για φέτος ο αντιπρόεδρός μας Τάσος Τερζάκης
Οι μουσικοί μας
και το κουσιάφι που επιμελήθηκε ο πρόεδρος της Ασπίδας Χρήστος Τουλάκης, με τη βοήθεια σε όλες ανεξαιρέτως τις προετοιμασίες του Μίμη Τρούπη, που η παρουσία του κάθε χρόνο είναι πολύτιμη. Να μην ξεχάσουμε να σας πούμε ότι όσοι κατάφεραν να συνδεθούν, έβλεπαν τα πάντα ζωντανά, μια και αναμεταδιδόταν τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΤΕΡΠΝΗΣ στο ίντερνετ. Όλα έγιναν κανονικά εκτός από το να πετάξουμε τους χαρταετούς λόγω βροχόπτωσης που δε σταμάτησε καθόλου όλη την ημέρα.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής. ο πρ. της ΔΕΥΑΝ κ. Γκουγκούδης. ο τ. αντ. κ. Χαραλαμπίδης. η κ. Δουμουχτσή από το Δ.Σ της Δημοτικής επιχείρησης, ο Λυκειάρχης Νιγρίτας και μουσικός κ. Ζαρίμπας όπως και φίλοι εκπαιδευτικοί, Τερπνώτες και Σερραίοι μουσικοί, ο πατέρας Αγαθάγγελος από το Σιδηρόκαστρο και πολλοί φίλοι από την περιοχή και όλο το νομό μας.
Να ευχαριστήσουμε :
Χορός μέσα στη βροχή
Από το Δήμο Βισαλτίας το δήμαρχο κ. Καλαϊτζή όπως και τον αντιδήμαρχο κ. Τρούπη για την προμήθεια για μια ακόμη χρονιά των υλικών για τα Κούλουμα.
Τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας κ. Κοπελά όπως και τα παιδιά της υπηρεσίας για την πολύτιμη βοήθεια.
Τον τ.αντιδήμαρχο κ. Χαραλαμπίδη Παναγιώτη που ήταν δίπλα μας σε όλα μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως και τον κ. Τρούπη Μίμη που επίσης βοήθησε ουσιαστικά όλη την ημέρα της Κ. Δευτέρας.
Τον κ. Τερζάκη Θωμά για τη βοήθεια.
Τον τ. πρ. δημ. συμβουλίου Βισαλτίας κ. Μπάγκαλα Κων/νο για τις ελιές, το λάδι και τα ξύλα.
Τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο smile market για την προσφορά κρασιού.
Τον κ. Τσίκαλα Βάιο "καφέ Μακεδονία" για την προσφορά κρασιού.
Τον ντόπιο παραγωγό κ. Άγγελο Τζεβελέκη για την προσφορά κρασιού.
Μέλη του Πολιτιστικού
Την κ. Πολυχρονίδου Φωτεινή και κ. Σερβία Παναγιώτη για την προσφορά όλων των λαχανικών για τη φασολάδα.
Την ταβέρνα Αίθριο στα Χιλιόδεντρα για την παραχώρηση του χώρου στα Πεύκα.
Τον κ. Αντώνη Βλαχοδήμο για την προμήθεια των δύο καζανιών.
Τον κ. Άγγελο Βλαχοδήμο για τη συνταγή της φασολάδας.
Προετοιμασία για το κουσιάφι και φασολάδα
Τον πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας κ. Φτιάκα Παναγιώτη για την άμεση θετική ανταπόκριση όταν ζητήθηκαν οι εγκαταστάσεις του συλλόγου στο στρατόπεδο.
Τα αρτοποιεία του κ. Κοντού Κων/νου και της κ. Πασχαλίας Τουλάκη και  για τις προσφορές τους.
Την κ. Αθηνά Τερζάκη για τα κυδώνια.
Προετοιμασία των νηστίσιμων
Την ορχήστρα και τους εκπληκτικούς μουσικούς κ. Παναγιώτη Ζαρίμπα, κ. Τάσο Φουρλάκη και κ. Βασίλη Μάγειρα που έπαιξαν υπέροχη μουσική και κράτησαν αμείωτο το γλέντι μέχρι αργά. Στο μουσικό σχήμα στο τραγουδιστικό μέρος ενσωματώθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, ο ταμίας μας Νίκος Τζιάνης και υπεύθ. μουσικών Γιώργος Μπασδάρας.
Βασίλης Μάγειρας στο μικρόφωνο
Ακόμη να ευχαριστήσουμε το κανάλι ΔΙΚΤΥΟ και την παρουσιάστρια κ. Λία Μαυρίδου που κάλυψε από κοντά τα Κούλουμα, επίσης τους παρουσιαστές κ. Μωραϊτη Ελένη και κ. Κώττα Δημήτρη για την προώθηση της εκδήλωσης.
Τις εφημερίδες Νιγρίτας και Σερρών για τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του από Τερπνή, Νιγρίτα, Σέρρες,

Γιώργος Μπασδάρας στο μικρόφωνο
Σιδηρόκαστρο και κάθε γωνιά του νομού. 
Σας ευχαριστούμε όλους που συμμετείχατε και στα φετινά ΚΟΥΛΟΥΜΑ και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Και του χρόνου!

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr