Δείτε σε ποιες περιοχές βγήκαν οι δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή

Σε 108 ανέρχονται οι δήμοι στους οποίους εκλέγονται δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή, ενώ στους υπόλοιπος η μάχη θα κριθεί στο δεύτερο γύρο. Συγκεκριμένα...
στο 1/3 του συνολικού αριθμού των δήμων φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων είναι: οι δήμοι Περιστερίου (Παχατουρίδης), Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Ιωακειμίδης), Αλεξανδρούπολης (Ευάγγελος Λαμπάκης), Αμαρουσίου (Γιώργος Πατούλης), Πυλαίας - Χορτιάτη (Ιγνάτιος Καϊτεζίδης), Καλαμάτας (Παναγιώτης Νίκας), Κομοτηνής (Γιώργος Πετρίδης), Παλαιού Φαλήρου (Διονύσης Χατζηδάκης), Χερσονήσου (Γιάννης Μαστοράκης), Θέρμης (Θεόδωρος Παπαδόπουλος), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Λάζαρος Κυρίζογλου), 'Αργους Μυκηνών (Δημήτρης Καμπόσος), Ναυπλιέων (Δημήτρης Κωστούρος), Μαραθώνος (Ηλίας Ψινάκης), Δάφνης - Υμηττού (Μιχάλης Σταυριανουδάκης), Κρωπίας (Δημήτρης Κιούσης), Ασπροπύργου (Νίκος Μελετίου) κ.α.

Στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες η «μάχη» για την ανάδειξη των νικητών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα συνεχιστεί την επόμενη Κυριακή. Υπάρχουν όμως και κάποιοι δήμοι όπου η κάλπη «μίλησε» με βεβαιότητα σήμερα, καθώς υπήρχαν ένας ή δύο υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα οι Δήμοι που εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή είναι οι εξής:

Στο Δήμο Μαραθώνα εκλέγεται ο Ηλίας Ψινάκης, στο Δήμο Αγ. Ιωάννη - Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ στο Δήμο Αμαρουσίου με καταμετρημένο το 23,64% των ψήφων ο Γιώργος Πατούλης.

Στο Καρπενήσι, εξελέγη δήμαρχος ο Νίκος Σουλιώτης, με 66,36%, ενώ ο αντίπαλός του Γιάννης Σταμάτης συγκέντρωσε μόλις 29,96% και παραδέχτηκε την ήττα του. Ο Νίκος Σουλιώτης διαδέχεται τον Κώστα Μπακογιάννη στη δημαρχία.

Στον δεύτερο δήμο της Ευρυτανίας, τον δήμο Αγράφων, οι εκλογές είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού «κατέβηκε» μόνο ένας συνδυασμός. Ο δεύτερος συνδυασμός δεν ανακηρύχθηκε από το δικαστήριο με συνέπεια να υπάρχει μειωμένη προσέλευση στις κάλπες. Δήμαρχος εξελέγη ο Θόδωρος Μπαμπαλής.

Στο Δήμο Στυλίδας ο νυν Δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος συγκεντρώνει ποσοστό 65,7%.

Έληξε η εκλογική αναμέτρηση στους δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Πωγωνίου στον νομό Ιωαννίνων και Γεωργίου Καραϊσκάκη στον νομό Άρτας. Επανεκλέγονται οι δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Ο κ. Σεντελές είχε συγκροτήσει ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και είχε αντίπαλο του, την παράταξη της Αναστασίας Κίτσιου, που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ. Τον δήμο Πωγωνίου διεκδίκησαν ακόμη δύο συνδυασμοί, ο πρώτος ανεξάρτητος και ο δεύτερος του ΚΚΕ.

Στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη εξελέγη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περικλής Μίδγος και έχασε ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας. Ο εκλογικός χάρτης στην περιφέρεια Ηπείρου είχε 78 υποψηφίους να διεκδικούν τους 18 δήμους.

Επανεκλέχθηκε δήμαρχος Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας, με ποσοστό που ξεπερνά το 54%, ενώ στο δήμο Ανατολικής Μάνης, ο Πέτρος Ανδρεάκος άγγιξε ποσοστό που φτάνει το 95%.

Στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Μαντάς με ποσοστό 53%.

Δημάρχους από την πρώτη Κυριακή εκλέγουν επίσης οι δήμοι Αλεξανδρούπολης (Ευάγγελος Λαμπάκης), Πυλαίας - Χορτιάτη (Ιγνάτιος Καϊτεζίδης), Κομοτηνής (Γιώργος Πετρίδης), Χερσονήσου (Γιάννης Μαστοράκης), Θέρμης (Θεόδωρος Παπαδόπουλος), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Λάζαρος Κυρίζογλου), Άργους - Μυκηνών (Δημήτρης Καμπόσος), Ναυπλιέων (Δημήτρης Κωστούρος),Δάφνης - Υμηττού (Μιχάλης Σταυριανουδάκης), Κρωπίας (Δημήτρης Κιούσης), Ασπροπύργου (Νίκος Μελετίου), τον δήμο Σουλίου (Σταυρούλα Μπραΐμη), Φιλιάτες Θεσπρωτίας (Σπύρος Παππάς), Πάργα (Αντώνης Νάστας), Λήμνος (Δημήτριος Μαρινάκης) και άλλοι.

Σε τέσσερις δήμους -Τήλου, Σφακίων, Λειψών και Αγράφων- οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν εκλεγεί ήδη, πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Πρόκειται για τη Μαρία Κάμμα- Αλειφέρη που ήταν η μοναδική υποψήφια για τον δήμο Τήλου, τον Παύλο Πολάκη που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον δήμο Σφακίων, τον Φώτη Μάγγο μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Λειψών και τον Θεόδωρο Μπαμπαλή μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Αγράφων.

Πληροφορίες: iefimerida.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr