Οι νέοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Τοτονίδης Σ. Ιωάννης

Είναι γεγονός πλέον το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα έχει αλλάξει κατά πολύ . Δυστυχώς η οικονομική κρίση η οποία εξακολουθεί να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και πολύ περισσότερο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ένας θεσμός ο οποίος καλείται να εγγυηθεί ένα μέλλον γεμάτο αισιοδοξία , καλείται να αγωνιστεί και συνάμα να πετύχει την πρόοδο και την ευημερία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Πρωταρχικός στόχος της αποκεντρωμένης διοίκησης απαιτείται να είναι η εξυγίανση της τοπικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να σταθεροποιηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα η ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Στόχοι αρκετά δύσκολοι αλλά όχι ακατόρθωτοι. Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης για να υλοποιήσει ορισμένους από αυτούς χρειάζεται ανθρώπους ικανούς, χρειάζεται σωστό προγραμματισμό ανάπτυξης, χρειάζεται οραματικότητα και βέβαια βασικό της μέλημα για την ευημερία είναι ο εθελοντισμός και σωστή συλλογικότητα. Σημαντικό ρόλο για τα επόμενα χρόνια θα έχει η σημερινή νεανική κοινότητα γεμάτη θέληση για πρόσφορα στα κοινά, η οποία με την εμπειρία και την σωστή καθοδήγηση των παλαιοτέρων θα επιφέρει σε όλους μας τα επιθυμητά αποτελέσματα που ως Έλληνες έχουμε όλοι ανάγκη.

Βιώνουμε μια προβληματική περίοδο που συγκλονίζει την σημερινή ελληνική νεολαία που ως αρχή είχε το 2009 και ως τέλος το άγνωστο. Νοιώθει εντονότερα από όλους την σκληρή πραγματικότητα που γεννά μια κοινωνικοοικονομική κρίση. Δυστυχώς είναι καταδικασμένη να κατασκευάσει και μάλιστα πολύ γρήγορα μια γέφυρα αισιοδοξίας στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος. Η ικανότητα, η θέληση, το θάρρος, η τόλμη και η επιστημονική γνώση είναι ορισμένα χαρακτηριστικά του νέου ανθρώπινου παράγοντα τα οποία θα οδηγήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και ολόκληρη την κοινωνία στην πρόοδο και την δημιουργία.

Στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2014 είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι πολλοί νέοι και νέες σήμερα συμμετέχουν ενεργά στα ψηφοδέλτια με σκοπό να κατοχυρώσουν μια θέση στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο κρατώντας ψηλά το επίπεδο της πολιτικής ιδεολογίας . Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο νεανικός πληθυσμός δεν γυρνάει την πλάτη στην τοπική πολιτική σκηνή αντίθετα δίνει δυναμικό παρών στα τοπικά προβλήματα και μάχεται σκληρά για να δοθούν αποτελεσματικές για την τοπική κοινωνία λύσεις.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι αν οι νέοι και οι νέες σήμερα θα τα καταφέρουν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που θέλουν τη κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτήν να πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια στην παραγωγικότητα έξυπνων ιδεών και σωστών αντιλήψεων έτσι ώστε στο μέλλον να δημιουργηθεί ένας τόπος ισχυρός στα κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Ο χρόνος είναι αυτός που θα μας δώσει την απάντηση .
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr