ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014


Κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα σε σχέση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής σφράγισαν και αυτή τη χρονιά . Το σημαντικότερο όλων είναι ότι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε όλες τις θεσμικές μας εκδηλώσεις κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες. 
Έτσι όπως πετυχημένα για το Σύλλογο έκλεισε η περίοδος 2013-2014  ελπίζουμε να συνεχίσει να κυλά η χρονιά, μια και για να ολοκληρώσουμε τη σεζόν θα πραγματοποιήσουμε στην τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού την εκδήλωση της 7ης ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑΣ στις 7 Αυγούστου 2014. Παρακάτω σας αναφέρουμε ενδεικτικά τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ή συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής φέτος.
                                          
                                            2013
1.Τετάρτη 21 Αυγούστου: 6η Φεγγαροβραδιά στην πανσέληνο Αυγούστου με την ορχήστρα του Θοδωρή Μπιτζίδη  και υπέροχους μουσικούς.
2.Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013: Εμφάνιση εφηβικού χορευτικού τμήματος του Συλλόγου στα Γερακίνεια στη Νιγρίτα
3. Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013: Εμφάνιση χορευτικού παραστάσεων του Συλλόγου στην Πανβισαλτιακή βραδιά στα Γερακίνεια Νιγρίτας
4. Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013: Έναρξη των 5 τμημάτων Γυμναστικής ενηλίκων με γυμνάστρια την κ. Βαγενά Δέσποινα
5. Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013: Αγιασμός τμημάτων συλλόγου
6. Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013: Έναρξη στις πρόβες των χορευτικών με χοροδιδάσκαλο τη γυμνάστρια κ. Βαγενά Δέσποινα.
7. Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013: 1η Ποδηλατάδα.
8. Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013: Έναρξη των δύο τμημάτων (παιδικού και ενηλίκων) Ζωγραφικής με υπεύθυνο το ζωγράφο κ. Γκουγκούφκα Κων/νο.
9. Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013: Έναρξη τμήματος πλεξίματος.
10. Παρασκευή 11 Οκτωβρίου: Έναρξη 2 τμημάτων Tae kwon do.
11. Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013: "ΔΗΜΗΤΡΙΑ".  Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Τερπνής και υπέροχη  Έκθεση Ζωγραφικής από τα μέλη του τμήματος ενηλίκων του Εικαστικού Εργαστηρίου του συλλόγου.
12.Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013: Επίσκεψη στο Λαογραφικό μας Μουσείο της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.
13.Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013: Επίσκεψη στο Λαογραφικό μας Μουσείο της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δημητριτσίου .
14.Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013: Εκδρομή στη Χριστουγεννιάτικη «Αγγέλων πόλη» στο Λαγκαδά.
15.Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2013: Εμφάνιση του τμήματος παραστάσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής στο Δέντρο της Αγάπης στις Σέρρες.
2014
1. Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014: Εκδήλωση "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ",  όπου έγινε βράβευση των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής και μουσική βραδιά με τους Τερπνιώτες Παναγιώτη Ζαρίμπα, Τάσο Φουρλάκη και το Σερραίο μουσικό Παναγιώτη Γρηγοριάδη. Τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια η χορωδία του συλλόγου μας και ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής Νίκος Γ. Τζιάνης.
2. Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014: Ετήσιος χορός, κόψιμο βασιλόπιτας και βράβευση των εισαχθέντων Τερπνιωτών μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα Γράδα .
3. Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014: Παρέλαση Καρναβαλιού στην πλατεία της Τερπνής.
4. Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014: Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.
5. Κυριακή 23  Μαρτίου 2014:Συμμετοχή του παιδικού τμήματος taekwondo στο πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη με πολλές επιτυχίες και μετάλλια.
6. Κυριακή 23  Μαρτίου 2014: Εμφάνιση της χορωδίας του συλλόγου στη συναυλία για τη Δόμνα Σαμίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σερρών.
7. Κυριακή 30 Μαρτίου 2014: "Πεζοπορία" στο Άγιο Μανδήλιο.
8. Σάββατο 12 Απριλίου 2014: Εμφάνιση στα «Νιγριτιανά», μουσικοχορευτικοαθλητικές εκδηλώσεις στη Νιγρίτα.
9. Πέμπτη 24 Απριλίου 2014: Πανηγυρικές εκδηλώσεις Ζωοδόχου Πηγής οι οποίες περιελάμβαναν:
α. Παρουσίαση του βιβλίου «Μουσική και Χορευτική παράδοση της Τερπνής» που έγραψε ο Τερπνιώτης εκπαιδευτικός Γιάννης Τουλάκης. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από το σχολικό σύμβουλο της 16ης Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Βαγενά Αναστάσιο και η παρουσίαση του συγγραφέα από την εκπαιδευτικό κ. Χαχόλα Στέλλα, ενώ η έκδοση του βιβλίου από το Σύλλογό μας.
β. Έκθεση Ζωγραφικής  με  έργα της εκπαιδευτικού κ. Στέλλας Χαχόλα.
γ. Εμφάνιση του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος του συλλόγου με χοροδιδάσκαλο την κ. Βαγενά Δέσποινα.
δ. Εμφάνιση του μοντέρνου τμήματος του συλλόγου  με χοροδιδάσκαλο την κ. Βαγενά Δέσποινα.
ε. Εμφάνισης της χορωδίας του συλλόγου με χοράρχη τον κ. Ζαρίμπα Παναγιώτη.
ζ. Λαϊκή βραδιά με υπέροχη ορχήστρα.
10. Κυριακή 4 Μαϊου 2014: Επίσκεψη της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Ν. Σερρών που εδρεύουν στη θεσσαλονίκη στο Λαογραφικό μουσείο του συλλόγου μας ¨Λάζαρος Καρούτας¨.
11. Κυριακή 1 Ιουνίου 2014: 2η Ποδηλατάδα
12. Κυριακή 1 Ιουνίου 2014: Εμφάνιση της χορωδίας ου συλλόγου στη συναυλία- αφιέρωμα στην άλωση της "Πόλης" στο θεατράκι των Σερρών.
13. Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014: Επίσκεψη στο Λαογραφικό μας Μουσείο της Α΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.
14. Δευτέρα 26 Ιουνίου 2014: Εμφάνιση του μοντέρνου χορευτικού τμήματος στον "Κλήδονα",  εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων "Η Νιγρίτα" στην περιοχή Τσακαλάδες. 

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΥΜΠΛΗΣ
Οι εκδηλώσεις αυτής και όλων των περιόδων κάθε χρόνο αρχίζουν και κλείνουν με την υπέροχη συναυλία της "ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑΣ" που γίνεται κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο χώρο του αμφιθεάτρου του πρώην Λυκείου Τερπνής στα Πλατανούδια,  στις 7 Αυγούστου 2014 ημέρα Πέμπτη και θα μας μαγέψει ο υπέροχος, πολυτάλαντος Τερπνιώτης μουσικός Κώστας Δρουμπλής με εκπληκτικούς μουσικούς συνεργάτες του.

Κλείνοντας θεωρητικά και αυτή τη σεζόν μια και οι δραστηριότητες του συλλόγου δε σταματάνε όλη τη χρονιά, να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας και μας βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο.
Το δήμο και τις υπηρεσίες του, τους επαγγελματίες που μας ενίσχυσαν οικονομικά, τους μεγάλους και μικρούς χορηγούς, τα μέλη του συλλόγου, τους γονείς των παιδιών και όλο τον κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και μας τίμησε με την παρουσία του.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκδότες των εφημερίδων NEA ΠΟΡΕΙΑ, ΦΩΝΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ και ΝΙΓΡΙΤΑ,   καθώς και στις εφημερίδες των Σερρών έντυπες και ηλεκτρονικές που συνέβαλαν καθοριστικά στην προβολή των εκδηλώσεων του συλλόγου.
Το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής εύχεται σε όλους σας καλό καλοκαίρι.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr