Οι αρχαιολόγοι έριξαν πόρτα στον Δήμαρχο Αμφίπολης!

Τoυ Γιώργου Ροδάκογλου
Κάτω από ασφυκτικά δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζονται οι αρχαιολογικές έρευνες στην Αμφίπολη προκειμένου να αποκαλυφθεί το μυστήριο που κρύβει η...
μεγαλύτερη Μακεδονική τύμβος στην Ελλάδα Οι αρχαιολόγοι απαγόρευσαν την είσοδο ακόμα και στον Δήμαρχο της περιοχής που επισκέφθηκε το χώρο, ενώ τώρα αναζητούν και άλλα δεδομένα χρησιμοποιώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικοί αναμένεται να χρησιμοποιήσουν μηχάνημα (ακτίνων Χ) για να διαπιστώσουν με την διαδικασία του σκαναρίσματος εάν στο εσωτερικό της τύμβου περιλαμβάνονται περισσότεροι από δυο χώροι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο τάφος διαφαίνεται πως δεν έχει συληθεί αλλά δεν αποκλείεται αυτή η εικόνα να ανατραπεί όταν ανοίξει. Σημαντικκής αξίας πάντως χαρακτηρίζονται τα έως τώρα ευρήματα στο διάδρομο που οδηγεί προς την Μεγαλοπρεπή πύλη που πάνω της έχει μια εικόνα. Αυτά αφορούν σε νεκρικές τελετές μετά την ταφή, ενώ οι τοιχογραφίες που υπάρχουν στις δυο πλευρές είναι εντυπωσιακές. Σε ότι αφορά στα δυο αγάλματα (σφίγγες) επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι είναι αποκεφαλισμένα.

Τα ερωτήματα σε ποιον ανήκει τελικά το Μακεδονικό οικοδόμημα που παραπέμπει σε βασιλικό μεγαλοπρεπή τάφο, φουντώνει τα σενάρια καθώς έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την αρχαιολογική υπηρεσία που διενεργεί τη σκαπάνη. Την Τετάρτη αναμένεται η ενημέρωση των τοπικών αρχόντων της περιοχής αφού κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο λόφο Καστά απομακρύνθηκαν μετά την άρνηση των αρχαιολόγων να τους δεχθούν.

Φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής κατά την αποχώρηση του, περιορίστηκε να πει στο Thousandnews.gr «Νοιώθω θιγμένος- κύριε Ροδάκογλου -με αυτή την συμπεριφορά αλλά σίγουρα έχουμε μια πολύ σοβαρή ανακάλυψη στην περιοχή. Δεν μου επιτράπηκε η είσοδος. Μιλήσαμε μόνο με τους αστυνομικούς που φυλάνε τον χώρο. Δεν έκανε τον κόπο κανείς υπεύθυνος της ανασκαφής να έρθει μέχρι την είσοδο του χώρου για να με ενημερώσει για τις εξελίξεις. Γνωρίζουμε ότι έχει βρεθεί η είσοδος του ταφικού μνημείου, όμως αυτό δεν προέρχεται από επίσημη πληροφόρηση. Επιχείρησα να μιλήσω με την κυρία Περιστέρη, αλλά εδώ και τρεις ημέρες δε σηκώνει το τηλέφωνο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν είναι προσωπική υπόθεση η ανασκαφή και ο τύμβος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Αμφίπολης, Αθανάσιου Μάρκου, «Η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Δεν επέτρεψαν την είσοδο στον δήμαρχο Αμφίπολης και τους συνεργάτες του, που μέχρι σήμερα έχουν άγνοια επί του θέματος, καθώς δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση. Υπενθυμίζουμε ότι η ανασκαφή γίνεται σε χώρο που ανήκει στον δήμο Αμφίπολης. Θα έλεγα ότι επικρατεί καθεστώς Βόρειας Κορέας στον λόφο Καστά».

Οι ανασκαφικές έρευνες συνεχίζονται με άκρα μυστικότητα ενώ για τις εξελίξεις ενημερώνεται άμεσα η κυβέρνηση. Εκτιμάτε ότι σε μια εβδομάδα θα γίνει γνωστό σε ποιον ανήκει ο τάφος καθώς υπάρχει εντολή να επιταχυνθούν όλε οι διαδικασίες.




Πηγή
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr