ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Η καθιερωμένη αιμοδοσία του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, προγραμματίστηκε για την 
Κυριακή 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 
στην Τερπνή, 
από το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α.



Καλούνται όλοι οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες να είναι παρόντες στο όμορφο ραντεβού προσφοράς, και να δώσουν για άλλη μια φορά το παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.
Καλούνται και οι νέοι αιμοδότες να προσέλθουν, να ενημερωθούν και να αιμοδοτήσουν. Όλη η διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 5 λεπτά, το αίμα αναπληρώνεται από τον οργανισμό σε 10 λεπτά και υπάρχει πάντα η υποστήριξη υπεύθυνου γιατρού.

"Η προσφορά αίματος είναι το καλύτερο δώρο που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει σε άλλο άνθρωπο. 
Ένα δώρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι ανεκτίμητο μπροστά στα άλλα."





ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
  • Η ασφάλεια και η υγεία του  αιμοδότη είναι απόλυτα εξασφαλισμένες. Ο υποψήφιος υποβάλλεται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού, τη μέτρηση του αιματοκρίτη, της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών.
  • Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη.
  • Ο όγκος του αίματος που λαμβάνεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπου. Εξάλλου, η αιμοδοσία είναι και ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς δότη, διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του, για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.
  • Ο πόνος της βελόνας διαρκεί όσο διαρκεί το τσίμπημα, δηλαδή μια στιγμή. Την υπόλοιπη ώρα, ο αιμοδότης, απλώς ανοιγοκλείνει τη γροθιά του, προκειμένου να διευκολυνθεί η φλεβική επάνοδος του αίματος. Κατά συνέπεια όχι μόνο δεν πονάει, αλλά αντίθετα νιώθει ένα μοναδικό συναίσθημα ικανοποίησης συμπαράστασης στον άγνωστο συνάνθρωπο που υποφέρει.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr