ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΑΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Πολιτιστικός διοργανώνει εκδρομή στο εργοστάσιο Σοκολάτας και στη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014. Τιμή εισιτηρίου για το λεωφορείο 10 € και για τα παιδιά μόνο 5 € . Η είσοδος στο εργοστάσιο Σοκολάτας μόνο για τους εκδρομείς του Πολιτιστικού 4 €.


Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας - Θεσσαλονίκη (MAKING OF)

Το Εργοστάσιο Σοκολάτας είναι ένα Μουσείο, ένας χώρος με διαδραστικά εργαστήρια, με έναν λαβύρινθο - χρονομηχανή που οδηγεί στο μυστικό του Εργοστασίου: Στον Καταρράκτη Σοκολάτας! Δείτε ακόμα, τη γκαλερί με τα γλυπτά από σοκολάτα, τα πειράματα με τον τρελό επιστήμονα και τελειώστε τη βόλτα σας με γευστική δοκιμή 3 σπάνιων γεύσεων! 
Όλα αυτά με τη συνοδεία του προσωπικού που βλέπετε στη φωτογραφία, που εξηγούν, πειράζουν, χαμογελούν!
Δείτε πως δημιουργήθηκε το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας. Από τα μπετά μέχρι το υπέροχο τελικό αποτέλεσμα. Όλη η κατασκευή και η έναρξη σε 3 1/2 λεπτά!
 

Το Εργοστάσιο Σοκολάτας άνοιξε τις πύλες του. Γνωρίστε πως κατασκευάστηκε ο μαγικός του κόσμος μέσα απο το επίσημο MAKING OF που θα σας ταξιδέψει στα μυστικά του.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών,
2.500τμ!
Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».
Από τις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι ενήλικες μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, θα ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων.
Οι επισκέπτες του «Εργοστασίου» θα συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στο «απόλυτο όνειρό» τους.
Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέσα από μοναδικά εκθέματα, θα γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα.
Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την πραγματική Ζούγκλα του Αμαζονίου και έναν Ναό των Αζτέκων και αφού μάθουν την ιστορία της με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες σε μια Εξωτική Καλύβα, οδηγούνται στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που θα τους μεταφέρει στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει.
Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Γλυκιά Βιβλιοθήκη, το Green room όπου θα παίρνετε απίστευτες φωτογραφίες, το Social Point και φυσικά οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν το απίστευτο σκηνικό.
Ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της σοκολάτας, ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε και να γίνετε μέρος της πρωτόγνωρης αυτής εμπειρίας!

    Ρεσεψιόν – υποδοχή

    Στη ρεσεψιόν του Εργοστασίου, γίνεται η υποδοχή και η πρώτη ενημέρωση των επισκεπτών. Από εκεί προσφέρεται όλο το πληροφοριακό και έντυπο υλικό που θα χρειαστούν όσοι θα ξεκινήσουν το φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο.
    Στον χώρο αναμονής παρουσιάζεται η έκθεση της μεγάλης ιστορίας του Περιπτέρου 1 της ΔΕΘ, με πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό.

      Βιβλιοθήκη της Σοκολάτας και του Μπισκότου

      Για τις στιγμές ξεκούρασης αλλά και αναμονής των επισκεπτών μας, δημιουργούμε μια  ιδιαίτερη βιβλιοθήκη σε ένα χώρο χρήσιμο και λειτουργικό.
      Το έντυπο υλικό της βιβλιοθήκης (βιβλία, παραμύθια, εκδόσεις συνταγών, περιοδικά, εφημερίδες, κλπ.) θα έχει αποκλειστική θεματολογία σχετική με τη σοκολάτα, τα γλυκά, τη διατροφή και γενικά τη ζαχαροπλαστική.
      Σε αυτή θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μικροί και μεγάλοι […]

        Μουσείο Σοκολάτας

        Μέσα από μια σύντομη διαδρομή και με τη βοήθεια ξεναγών και ηχογραφημένων μηνυμάτων, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν και να πάρουν στοιχεία, από τη μεγάλη αλλά συνήθως άγνωστη ιστορία της σοκολάτας.
        Το «ταξίδι της σοκολάτας» έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και «ζωντανεύει» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, […]

        Καλύβα του Αμαζονίου – Αίθουσα προβολών

        Στον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας του κακάου ταξιδεύει τους επισκέπτες το σκηνικό με την  πασσαλόκτιστη καλύβα του Αμαζονίου.
        Στην ειδική αίθουσα προβολών δημιουργείται μια μοναδική ατμόσφαιρα με την ιδιαίτερη απεικόνιση και παρουσίαση της ιστορίας της σοκολάτας.

          Choco Art

          Η σοκολάτα δεν είναι μόνο ένα υπέροχο γλύκισμα αντίθετα παραμένει ένα βασικό συστατικό και υλικό τέχνης, όχι μόνο για ζαχαροπλάστες αλλά και για πολλούς ακόμα καλλιτέχνες.
          Μια πρωτότυπη «σοκολατένια» γκαλερί είναι ο επόμενος σταθμός….Παλέτες ζωγραφικής, πινέλα, καβαλέτα, σπόροι σοκολάτας, τρούφες, χρωματιστές σοκολάτες κτλ, είναι το ντεκόρ και τα βασικά καλλιτεχνήματα της έκθεσης.
          Πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, κατασκευές, κόμικς […]

          Εργαστήρια Σοκολάτας

          Οι επισκέπτες εδώ αγγίζουν το όνειρό τους! Η συμμετοχή στα εργαστήρια ξεκινά με ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον γλυκό πειρασμό. Πάνω σε μεγάλους πάγκους, παίζουν με ζαχαρόπαστα και δημιουργούν τις σοκολατένιες κατασκευές τους.

            Εργαστήριo Μπισκότου

            Με άρωμα μπισκότου σε ολόκληρο τον χώρο, ένα από τα πιο «λαχταριστά» σημεία του πάρκου ζωντανεύει καθημερινά με τα αυθόρμητα χαμόγελα των επισκεπτών και τις παιδικές φωνούλες.
            Μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μπισκοτένιες δραστηριότητες, θα παρακολούθήσουν την παραγωγή των αγαπημένων τους μπισκότων και θα έχουν την ευκαιρία να […]

              Χημείο Σοκολάτας

              Στο πολύχρωμο και εντυπωσιακό τμήμα του χημείου πραγματοποιείται ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων. Τα παιδιά μαθαίνουν την επιστήμη της σοκολάτας. Ένας τρελός επιστήμονας κάνει μίξεις, ανακατέματα, μπερδεψοδουλειές, για να ανακαλύψει τη μυστική συνταγή και να κάνει την πιο νόστιμη σοκολάτα του κόσμου! Επίσης τους ενημερώνει για τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέχουν σε κάθε […]

                Ζωγραφική προσώπου με σοκολάτα

                Περιοδικά, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μεταμορφώνονται με τα πιο γευστικά χρώματα. Ειδικά εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τα χαμογελαστά πρόσωπα, με πινέλα και πραγματική σοκολάτα. Είναι μια απολαυστική τέχνη απολύτως πρωτότυπη και εντυπωσιακή).

                  Λαβύρινθος – Πειρατικό Καράβι

                  Ένας πραγματικός Λαβύρινθος που παραπέμπει στο «Ταξίδι της σοκολάτας», είναι το σημείο της περιπέτειας και της εμπειρίας. Μικροί και μεγάλοι σαλπάρουν με ένα παραμυθένιο «Πειρατικό Καράβι» και με λίγη τύχη η έξοδος προς τη μεγάλη έκπληξη είναι κοντά !

                  Καταρράκτης Σοκολάτας

                  Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πάρκου, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών! Η λιωμένη σοκολάτα που ρέει ενθουσιάζει σίγουρα όλους τους επισκέπτες… ο μοναδικός Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου βρίσκεται στο Εργοστάσιο και Μουσείο σοκολάτας της ΔΕΘ – Helexpo !

                    Αίθουσα Green Box

                    Ομαδικές και ατομικές φωτογραφίες σε ένα ξεχωριστό σκηνικό για όλους τους επισκέπτες. Η αίθουσα του GreenBox θα κάνει το ταξίδι της σοκολάτας ακόμη πιο διασκεδαστικό αλλά θα αφήσει και τα καλύτερα αναμνηστικά της επίσκεψης…

                      Εκπαιδευτικός χώρος

                      Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με στοιχεία πολύχρωμου καρτούν, μια εκπαιδευτική αίθουσα.
                      Εδώ γίνεται ενημέρωση για τις περιοχές της γεύσης, τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, την υγιεινή των δοντιών και του στόματος,  με έναν ξεχωριστό τρόπο, εξαιρετικά διασκεδαστικό και ευχάριστο.
                      Επιπλέον στον ίδιο χώρο αναλύονται και άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα της  εκπαίδευσης, ο αθλητισμός, η υγιεινή διατροφή, η παιδική […]
                      • Στο Μουσείο μαθαίνετε για το εξωτικό κακαόδεντρο και βλέπετε αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων.
                      • Στον Ναό των Αζτέκων μαθαίνετε για τους Ινδιάνους και τον πολιτισμό τους.
                      • Στη Ζούγκλα του Αμαζονίου, με συνθήκες προσομοίωσης νιώθετε τη ζέστη και την αποπνικτική υγρασία.
                      • Στην ξύλινη, μεγάλη Καλύβα του Αμαζονίου, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα  παρακολουθείτε την πορεία τού κακάο και της σοκολάτα στην Ευρώπη.
                      • Στο Εργαστήριο σοκολάτας ΙΟΝ συμμετέχετε στα στάδια παραγωγής και συσκευασίας τής σοκολάτας και… φυσικά, δοκιμάζετε!
                      • Στο Εργαστήριο μπισκότου Παπαδοπούλου βλέπετε τη διαδικασία παραγωγής τού μπισκότου και ετοιμάζετε το δικό σας γευστικό δωράκι!
                      • Στο Εργαστήριο γαλακτοκομικών Κρι-Κρι, φωτογραφίζεστε στο παραμυθένιο σκηνικό της μικρής φάρμας.
                      • Στον Ποιοτικό Έλεγχο, μαθαίνετε τι να προσέχετε όταν αγοράζετε σοκολάτα και παρακολουθείτε ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο πείραμα.
                      • Με τη Μηχανή τού Χρόνου, μεταφέρεστε στα μέρη που ταξίδεψε και η σοκολάτα μέσα από ένα δαιδαλώδη Λαβύρινθο.
                      • Αμέσως μετά σας περιμένει το μεγάλο μυστικό, ο Καταρράκτης Σοκολάτας με τόνους πραγματικής σοκολάτας να ρέουν μπροστά στα μάτια σας!
                      • Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης μαθαίνετε για την υγιεινή διατροφή, την υγεία του στόματος και για τις ιδιότητες της σοκολάτας.
                      • Στη Chocko Αrt, θαυμάζετε από κοντά γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.
                      • Στους χώρους Φωτογράφισης μπορείτε να βγείτε αναμνηστικές φωτογραφίες όλης της τάξης!
                      Next Post Previous Post
                      Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
                      και πολλά άλλα !!!

                      www.panseraikos.gr