Οι εκπρόσωποι των Σερρών στη Βουλή-Βουλευτικές εκλογές 2015

by Voula

http://www.sertharros.gr

 Πολυσυλλεκτικότητα και ανανέωση
Με δύο έδρες στη ΝΔ και από μία σε ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ κλείδωσε η κατανομή στην εκλογική περιφέρεια των Σερρών.
Βουλευτές εκλέγονται οι:
  • Κώστας Καραμανλής (ΝΔ)
  • Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ)
  • Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ)
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
  • Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)
  • Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά (ΑΝΕΛ).
Από τους έξι, οι τέσσερις έχουν επανεκλεγεί, ενώ μόνο ο Κ. Καραμανλής και ο Αλ. Χατζηδημητρίου είναι νεοεκλεγέντες. Αξιοσημείωτο είναι ότι τρεις εκ των έξι είναι γυναίκες και με δεδομένο πως οι έδρες μειώθηκαν σε έξι, για πρώτη φορά γυναίκες κατέχουν το 50% των εδρών!
Καρδιοχτύπια για τις έδρες
Μέχρι, πάντως, την οριστική κατανομή, βουλευτές Σερρών «εξελέγησαν» όλοι σχεδόν οι πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι των επτά πρώτων σε ποσοστά κομμάτων!
Για παράδειγμα, μέχρι τις 23:00 περίπου το ΥΠΕΣ έδινε μία έδρα στο ΚΚΕ και τηΦιλιώ Σαραντίδου. Ο Μιχάλης Τζελέπης για περισσότερη, ακόμη, ώρα φαινόταν να εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ.  Γύρω στις 04:00 το υπουργείο έδινε τέσσερις έδρες στο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως εκλέγονται οιΑφροδίτη Σταμπουλή, Λευτέρης Αβραμάκης, Παναγιώτης Κοτρώνης καιΕιρήνη Μυλωνά.
 
Οι σταυροί
Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ άνετα ξεχώρισαν από την αρχή ο Κώστας Καραμανλήςκαι η Φωτεινή Αραμπατζή. Ο πρώτος –με όνομα βαρύ σαν ιστορία!- τέθηκε στην κρίση των ψηφοφόρων για πρώτη φορά (τιμητική ήταν η συμμετοχή του στις εκλογές του Ιουνίου 2012, οπότε δεν είχε δώσει τη μάχη του σταυρού). Από πλευράς της, η κυρία Αραμπατζή κατάφερε όχι μόνο να επανεκλεγεί, αλλά και να αυξήσει  κατά πολύ την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στο πρόσωπό της, καθώς τον Μάιο του 2012 είχε συγκεντρώσει 9.856 ψήφους και στις εκλογές της Κυριακής 14.731.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, επανεξελέγη η Αφροδίτη Σταμπουλή με 9.161 ψήφους, όταν το 2012 είχε λάβει 3.384.
Στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εξελέγη ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος αν και δεν είναι Σερραίος συγκέντρωσε 4.206 ψήφους. Το 2012 είχε έρθει δεύτερος με 2.675 ψήφους.
Στο ΠΑΣΟΚ, αν και το κόμμα είναι τέταρτη δύναμη στο Νομό, δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Μιχάλης Τζελέπης, ο οποίος συγκέντρωσε 4.630 ψήφους.
Στο ΠΟΤΑΜΙ, επικράτησε με άνεση ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, με 1.791 ψήφους.
Στους ΑΝΕΛ αναμενόμενη ήταν η πρωτιά της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία συγκέντρωσε 4.078 ψήφους.
Στο ΚΚΕ, η Φιλιώ Σαραντίδου ήταν αυτή που ξεχώρισε με διαφορά από τους συνυποψηφίους της, συγκεντρώνοντας 1.875 ψήφους (το 2012 είχε λάβει 1.410).
Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του κόμματος Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, στο οποίο έδειξαν την προτίμησή τους οι Σερραίοι με 2.674 ψήφους, αφήνοντας πίσω του κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου και η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr