Πανελλήνιες 2015: Οι ημερομηνίες, οι βάσεις και οι περσινές επιδόσεις


Λίγες μέρες προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2015, που ξεκινούν στις 18 Μαΐου, μπαίνουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, αλλά και το υπουργείο Παιδείας. Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι όλες οι σχετικές ενέργειες για την άρτια διοργάνωση των πανελληνίων εξετάσεων 2015 έχουν ήδη δρομολογηθεί και ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες. Στο πεδίο των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται άνοδος σε σχέση με τις περσινές

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, σήμερα στο κτίριο του ΥΠΟΠΑΙΘ έγινε, όπως κάθε χρόνο, σύσκεψη εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων. «Για άλλη μια φορά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους υποψηφίους, ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες θα συνδράμουν στην άρτια και αδιάβλητη διεξαγωγή και των φετινών πανελληνίωνν εξετάσεων.» αναφέρει το Υπουργείο. δείτε εδώ τις περσινές βάσεις 
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2015, που ξεκινούν στις 18 Μαΐου, μπαίνουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, αλλά και το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο
που εξέδωσε το υπουργείο, τα μαθήματα στα σχολεία τελειώνουν στις 13 Μαΐου, ενώ από τις αρχές του μήνα, οι υποψήφιοι θα έχουν αποκτήσει το δελτίο εξεταζόμενοι, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων.
Στο δελτίο αυτό, εκτός προσωπικών στοιχείων του υποψηφίου, θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2015:
 α) Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2014-2015. 
β) Οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-05-2015. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015. 
γ) Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. 
δ) Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr