ΤΡΑΓΑΝΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ!

498

Απλό πεντανόστιμο πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους.Μια συνταγή που αναδεικνύει το απλό τοστ σε υπέροχο οπτικά και γευστικά έδεσμα,  αλλά και σε πλήρη τροφή εφ” όσον περιλαμβάνει και αβγό. Δοκιμάστε το !!!

                ΥΛΙΚΑ 

  • 6 φέτες τυρί του τόστ
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο βούτυρο για άλειμμα *
  • λάδι για το τηγάνισμα [ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1.  Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή ενός ποτηριού, ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τόστ. Τις αλείφουμε με βούτυρο* τοποθετούμε επάνω από, μια φέτα τσένταρ και μια ζαμπόν και τις τυλίγουμε σε ρολά. Τα σταθεροποιούμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.
  2. Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζουμε τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, να καλυφθούν καλά και μετά στη τριμμένη φρυγανιά και πάλι να καλυφθούν καλά.
  3.   Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουζε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια για μεζέ. [Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς].
* Στη συνταγή προτείνεται αντί για βούτυρο να αλείφουμε εσωτερικά ή εξωτερικά το τοστ με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και μετά κανονικά αβγό, φρυγανιά κ.λ.π. 
ψωμί του τοστ ψωμί φούρνος τυρί τσένταρ τηγάνι συνταγές ορεκτικά μεζέδες ζαμπόν αβγό
ψωμί του τοστ ψωμί φούρνος τυρί τσένταρ τηγάνι συνταγές ορεκτικά μεζέδες ζαμπόν αβγό

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr