ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ TAEKWONDO TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στις 5 μ.μ το τμήμα Taekwondo  του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής με προπονητή τον υπέροχο κ. Λιάγγα  Γιάννη θα λάβει μέρος στις προαγωγικές εξετάσεις βάσει των κανονισμών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο στο γυμναστήριο των Μονομάχων στη Νιγρίτα. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα θα πάρουν μετά από εξετάσεις ζώνες, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις ικανότητές τους.
Φέτος είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με ένα υπέροχο νέο άνθρωπο, τον Γιάννη Λιάγγα που φρόντισε εκπληκτικά να εμφυσήσει στους μικρούς αθλητές τις βασικές αρχές του Τάε Κβον Ντο που είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά,
γι' αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση.
Ακόμη την:
·        Ευγένεια (Γε Ούι)
·        Ακεραιότητα (Γιομ Τσι)
·        Επιμονή (Ιν Νάε)
·        Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)
·        Ακατάβλητο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ)

Όσα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις πρέπει να κάνουν αίτηση τουλάχιστον μία ημέρα πριν τις εξετάσεις.

Στο Tae kwon do, όπως και σε άλλες πολεμικές τέχνες, χρησιμοποιείται ένα ιεραρχικό σύστημα ζωνών, το οποίο προσδιορίζει το επίπεδο της τεχνικής εμπειρίας του αθλητή.
·        10th Gup (Λευκή ζώνη): Συμβολίζει την αγνότητα καθώς ο αρχάριος μαθητής δεν έχει προηγούμενη γνώση του Tae kwon do.
·        9th Gup  (Μισή κίτρινη ζώνη)
·        8th Gup  (Κίτρινη ζώνη): Συμβολίζει τη γη από την οποία φυτρώνει ο βλαστός του φυτού και στο οποίο στάδιο θεμελιώνονται οι αρχές του Tae kwon do.
·        7th Gup  (Μισή πράσινη ζώνη)
·        6th Gup (Πράσινη ζώνη): Συμβολίζει την ανάπτυξη του φυτού όπως και στο Tae kwon do ξεκινά η ανάπτυξη της ικανότητας του μαθητή.
·        5th Gup (Μισή μπλε ζώνη)
·        4th Gup (Μπλε ζώνη): Συμβολίζει τον ουρανό προς τον οποίο μεγαλώνοντας το φυτό μετατρέπεται σε δέντρο όπως η εξάσκηση του Tae kwon do αναπτύσσεται.
·        3rd Gup (Μισή κόκκινη ζώνη)
·        2nd Gup (Κόκκινη ζώνη): Συμβολίζει κίνδυνο και εφιστώντας την προσοχή του μαθητή να έχει αυτοσυγκράτηση και να προειδοποιεί τον αντίπαλό του.
·        1st Gup (Μισή μαύρη ζώνη):
·        1st Dan (Μαύρη ζώνη): Το αντίθετο του λευκού και άρα ο συμβολισμός της ωριμότητας και της προχωρημένης γνώσης του Tae kwon do. Συμβολίζει την τόλμη και το θάρρος αυτού που τη φοράει.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr