Εκδηλώσεις Αυγουστιάτικης πανσελήνου

Συνολικά 116 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα – Δείτε ποιες είναι σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με δωρεάν εκδηλώσεις!

αρχαιολογικός χώρος Τερπνής
ανασκαφή: αρχαιολόγος Μαριάνα Καραμπέρη
Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ 
Μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά. περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, όπως κάθε χρόνο, η είσοδος θα είναι ελεύθερη!
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου.
Μάλιστα ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης
Μπαλτάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου και ιδιαιτέρως προς το φυλακτικό προσωπικό για την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του.
Εμείς παραθέτουμε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Έχουν ως εξής:
 Για την Πέμπτη 18 Αυγούστου
 -Στον κεντρικό αύλειο χώρο Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα δοθεί στις 21.00 συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα. Είσοδος ελεύθερη στη συναυλία και στις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου
 
ΕΦΑ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 
EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Μουσική εκδήλωση θα γίνει στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών από τις 21:00 έως τις 24.00.
EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ       
Στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας θα δοθεί συναυλία με μουσική τζαζ και τραγούδια από διάφορα μιούζικαλ από τις 21.00 έως τις 24.00.
EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ       
Στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, 21:00 -24.00, θα γίνει μουσική εκδήλωση με τη μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάουσας και το συγκρότημα Echoes με rock έντεχνη μουσική. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.
ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ         
Στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας το συγκρότημα TRIO JAZZ των Γιώργος Κοσίδης πιάνο, φωνητικά Χρήστος Κοσίδης jazz βιολί και μία γυναικεία φωνή θα χαρίσει στο κοινό μια μαγική βραδιά, ενώ ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00.
ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ         
Στον Αρχαιολογικό Χώρο Λόγγου Έδεσσας θα λάβει χώραστις 21.00  η μουσική Εκδήλωση Jazz με το Quartetτo των Diego Rivera τενόρο σαξόφωνο, Oleg Chaly πιάνο, Giannis Papatriantafillou κοντραμπάσο, Giorgos Klountzos- Chrysidis τύμπανα. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00.
ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ         
Το μνημείο της Παλαιάς Μητρόπολης Έδεσσας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 23:00.
ΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Στα Αρχαία Στάγειρα θα δοθεί συναυλία σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη. Το μουσικό σχήμα "ΜΟΝΤΑΖ" και η μεικτή χορωδία Αρναίας θα αναβιώσουν συνθέσεις Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου στο πλαίσιο του θεσμού των Αριστοτελείων αλλά και του εορτασμού του έτους Αριστοτέλη 2016 με αφορμή τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλοσόφου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 έως και 24:00.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα  String Demons. To πρόγραμμά τους περιλαμβάνει διασκευές Κλασικών και Παραδοσιακών, Heavy Metal και Λαϊκών, Pop και Ρεμπέτικων, Εκκλησιαστικών- Βυζαντινών ύμνων σε ένα "Συμφωνικό Πανηγύρι" ειδικά διαμορφωμένο για έγχορδα. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου. Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως 21.00 (Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του από τις 18.30 ως τις 21.00). 
ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ
Ο Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 08:00 έως 22:00. Τις ίδιες ώρες ανοικτό θα είναι και το  Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.
ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ
Στον Αρχαιολογικό χώρο Αγγίστας (Villa Rustica), στο πραύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας, θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία "Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ'' και ομιλία με θέμα "Μονή Αγίας Παρασκευής Δομήρου" από εκπρόσωπο της Εφορείας. Ο αρχαιολογικός χώρος ''Villa Rustica'' θα παραμείνει ανοικτός στο κοινό από τις 08.00 έως 22.00.
ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ         
Στον Αρχαιολογικό  χώρο Κίτρους (Αρχαία Πύδνα) ώρα 21.00 θα γίνει η μουσική εκδήλωση "Φεγγαράδα στην Πύδνα" με την Εστία Πιεριδών Μουσών. ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Στον Αρχαιολογικό χώρο Λειβήθρων, Πάρκο Λειβήθρων θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 εκδήλωση μουσικής και λόγου με τίτλο «Ένα παράθυρο είναι το τραγούδι» με την πολιτιστικής ομάδα του δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και τη χορωδία Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς.
ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ         
Ο Βυζαντινός Επισκοπικός Ναός Πύδνας (Κάστρο Μακρυγιάλου) θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00
ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ         
Το Επισκοπικό Μέγαρο Κίτρους (Λουλουδιές) θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τις 22.00
ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο Μακεδονικός Τάφος Heuzey θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00
ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ         
Ο Κάστρο Πλαταμώνα θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τις 22.00
ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ      
Στο Σπηλαίο Πετραλώνων θα είναι ελεύθερη είσοδος για το κοινό από τις 20:00 μέχρι τις 23.00.
Στις 19 Αυγούστου
Συναυλία με την ορχήστρα του Μανώλη Γεωργιτζίκη στην Τερπνή Σερρών- θέση Πλατανούδια. 
Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά, η συναυλία δε γίνεται στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής.
Διοργάνωση:Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής
Στις 20 Αυγούστου    
ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ       
Στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας θα δοθεί θεατρική παράσταση σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας από 21.00 έως 24.00.
Και την  Κυριακή 21 Αυγούστου 2016                      
Στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας, 21.00-24.00, θα γίνει η κινηματογραφική προβολή της ταινίας "Τρωάδες" του Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία  με τον Δήμο Νάουσας.
 Διαβάστε όλες τις εκδηλώσεις ανα τη χώρα πατώντας στο: panselinos.xlsx
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr