ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ 9ης ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Αν  και το πρωινό της 19ης Αυγούστου 2016 ξεκίνησε με ψιλόβροχο και μας τρόμαξε, όμως μια γλυκιά υπέροχη βραδιά ακολούθησε πριν και μετά τη συναυλία της 9ης Φεγγαροβραδιάς, που  πραγματοποιήθηκε στα Πλατανούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής.
Αυτή τη φορά έξω και γύρω γύρω από τον αμφιθεατρικό χώρο και χωρίς καθίσματα λόγω του ευαίσθητου γκαζόν που πριν λίγες ημέρες είχε σπείρει η επιτροπή πανηγύρεως.
Από την πρώτη στιγμή αναμεταδόθηκε η συναυλία ζωντανά από το ίντερνετ, ενώ προηγήθηκε βίντεο του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής και προβολή σχετικά με τις Φεγγαροβραδιές που έχουν προηγηθεί.
Θεατές ο γνωστός και σταθερός κόσμος που κάθε χρόνο παρακολουθεί την βραδιά έντεχνης μουσικής κάτω από το μαγευτικό, πύρινο, ολοστρόγγυλο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Η ορχήστρα με τον Μανώλη Γεωργιτζίκη στο τραγούδι και στην κιθάρα, την όμορφη Μαρία Σακά στο τραγούδι, τον Παναγιώτη Σταμπουλή στο τραγούδι και μπουζούκι, τον Γιάννη Μπιριτζή στα πλήκτρα και το Δημήτρη Τζίκη στα κρουστά, έπαιξε όμορφα τραγούδια για το φεγγάρι αλλά και για τη μελωδική απόλαυση των θεατών.
Το μπαράκι του συλλόγου δρόσισε τον κόσμο και όλα κύλησαν πολύ όμορφα, τελειώνοντας η συναυλία με την πανσέληνο να λάμπει πίσω από τους μουσικούς.
Φυσικά δε θα ήταν δυνατόν να μη γίνει αναφορά από την πρόεδρο κ. Πέγου Ανοιξιά στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής, που εξακολουθεί να παραμένει κλειστός και αναξιοποίητος μετά από 23 χρόνια που έχει γίνει η ανασκαφή του, από την αρχαιολόγο κ. Καραμπέρη Μαριάννα. Του χρόνου κλείνει η Φεγγαροβραδιά 10 χρόνια. Μια εκδήλωση που ξεκίνησε προκειμένου να προωθήσει την αξιοποίηση των αρχαίων Τερπνής και να πραγματοποιείται εκεί, στα αρχαία, στο Παλιόκαστρο, όπως παρόμοιες συναυλίες γίνονται σε 100 αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα την ημέρα της τελευταίας πανσελήνου του καλοκαιριού . Κάτι που ακόμη αν και έχουν ατέλειωτες προσπάθειες δεν έχει επιτευχθεί. Ελπίζουμε του χρόνου κάτι να αλλάξει σε αυτό το θέμα, να έχουμε την πολυπόθητη θετική εξέλιξη και να ανακοινώσουμε ευχάριστα νέα στη 10η Φεγγαροβραδιά.
Να ευχαριστήσουμε:
Το δήμο για τη συνεργασία και βοήθεια και φυσικά τη δήμαρχο κ. Αγνή Δουβίτσα.
Τον αντιδήμαρχο κ. Καδή και την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας που ανταποκρίνονται πάντα στις ανάγκες των εκδηλώσεων.
Τον αντιδήμαρχο κ. Αγγελάκη που μας λύνει τα προβλήματα κάθε φορά παρουσιάζονται.
Τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δρουμπλή, πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε.
Την επιτροπή Πανηγύρεως Ζωοδόχου Πηγής για την παραχώρηση του χώρου.
Τον κ. Παπαγεωργίου Βασίλη, Τερπνιώτη οπερατέρ, που καλύπτει τηλεοπτικά πάντα τις εκδηλώσεις της Φεγγαροβραδιάς και όχι μόνο.
Τον κ. Μισχόπουλο Ηλία για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία από μήνες πριν για την οργάνωση της Φεγγαροβραδιάς, αλλά και την αναντικατάστατη προσφορά την ημέρα της εκδήλωσης.
Τον κ. Δρουμπλή Κωνσταντίνο που με τη μουσική του ιδιότητα ειδικά σε αυτή την εκδήλωση, κάθε χρόνο 
αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.
Τη Βούλα Χονδρού, Άννα Ταπάσκου, Βίκυ Πολυχρονίδου, Σωτίδη Σάκη, Χρήστο Τουλάκη,  Κωνσταντίνα Σωτίδου, Αρετή Τουλάκη για τη πολύτιμη βοήθεια.
Τον κ. Ντάντο Δημήτριο για τα ψυγεία.
Τον κ. Κοντό Κωνσταντίνο - αρτοσκευάσματα στην Τερπνή που πρόσφερε τα πάντα στο σύλλογο δωρεάν.
Τον κ. Καρούση Γεώργιο & Μαρτιναίο Πλούτωνα για την προσφορά όλων όσων χρειαστήκαμε.
Τον κ. Θεολόγο Παπίκα.
Τον κ. Παναγιώτη Ουζουνούδη.
Την κ. Τασούλα Μήκα και τις κυρίες από τη "Βοήθεια στο σπίτι".
Την ΕΡΤ, ΕΡΑ Σερρών και το δημοσιογράφο κ. Κασάπη Λεωνίδα.
Το κανάλι Επιλογές, το δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κώττα και τον οπερατέρ Παπαγεωργίου Βασίλη.
Τον παρουσιαστή ειδήσεων κ. Μασλαρινό Αθανάσιο.
Την εφημερίδα Νέα Πορεία και τον εκδότη της κ. Τριανταφύλλου Χρήστο.
Τα κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες έντυπες και ηλεκτρονικές και τα ιστολόγια:
ΕΡΤ, ΕΡΑ Σερρών, TV Επιλογές, serrestv.gr, newx.gr, palo.gr, myblogs.gr, serreslife.gr, 
1080.plus, syllogosterpnioton.blogspot.com, greece.siguez.com.
Όλα τα ιστολόγια που κοινοποίησαν όλες τις προηγούμενες ημέρες την εκδήλωση.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε:
Τη δήμαρχο κ. Αγνή Δουβίτσα Αγνή, τον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου κ. Τριανταφύλλου Χρήστο, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μασλαρινό Αθανάσιο, τον αντιδήμαρχο κ. Καδή Νικόλαο, τον αντιδήμαρχο κ. Πασχαλίδη Νικόλαο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Τσερβίστα Μιχάλη, την αντιπρ. του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου κ. Λουκάνη-Πάντσιου Αθανασία, τον πρόεδρο της Κοινότητας Τερπνής κ. Γεράκη Δρουμπλή, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Αυλογιάρη Νικόλαο, τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας Τερπνής κ. Μιχαλάκη Αθανάσιο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του δήμου μας, τo σχολικό σύμβουλο της 18ης περιφέρειας κ. Βαγενά Αναστάσιο, το χοράρχη της χορωδίας του Δήμου μας κ. Γούναρη Αστέριο, τον κ. Γκέκα Παναγιώτη τ. νομαρχιακό σύμβουλο, την πρόεδρο κ. Νικολούση Φωτεινή της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Νιγρίτας "ο Σωτήρ" και μέλη του Δ.Σ, την κ. Τσερβίστα Αγγελική από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Τερπνής, την πρόεδρο του Εκπολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Θερμών κ. Μαρία Σιδηρά, μέλη των συλλόγων της Τερπνής, την εκπαιδεύτρια του τμήματος Decoupage κ. Μυλωνά Μαρία, την κ. Πριάμη Στέλλα μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Γυναικών Τερπνής, μέλη και ταυτόχρονα αγαπημένοι φίλοι από τα τμήματα του συλλόγου με τις οικογένειές τους, μουσικοί της περιοχής και τέλος κόσμος και αγαπημένοι φίλοι από τη Νιγρίτα, όλο το νομό και την Τερπνή. Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, που ήλθε κοντά μας για να απολαύσει όμορφα τραγούδια. Άλλωστε για όλους εσάς κουραστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Για να απολαύσετε μια όσο το δυνατόν ομορφότερη καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη βραδιά, κάτω από την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.

Και του χρόνου.
"Ένα μεγάλο συγγνώμη όσους δεν σας είδαμε από κοντά και έχουμε παραλείψει να σας αναφέρουμε".
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr