ΚΕΙΚ (εύκολο χωρίς μίξερ)

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ

220 γρ αλεύρι
5 αυγά
300 γρ ζάχαρη
1/2 κρέμα γάλακτος
70 γρ ηλιέλαιο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός λεμονιού
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1/2 κρέμα γάλακτος
2-3 κουταλιές μερέντα

EKTEΛEΣΗ
Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, το λάδι, τα ξύσματα και την μισή κρέμα γάλακτος ανακατώνοντάς τα με το χέρι. Τέλος βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι απαλά. 
Βάζουμε κατά προτίμηση σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα  το μισό και λίγο παραπάνω μείγμα. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κακάο και προαιρετικά σταφίδες αν θέλουμε και το ανακατεύουμε. Κατόπιν το ρίχνουμε και αυτό πάνω από το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

ΓΛΑΣΟ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα.
Βάζουμε το γλάσο, αφού το κέικ μας είναι χλιαρό.
Το διακοσμούμε με τρούφα, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr