ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΖΑΧΑΡΩΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
200 γρ βούτυρο
1/4 του ποτηριού γιαούρτι
2 κουταλιές αμμωνία
αλεύρι 4 κούπες + δύο κούπες
2 βανίλια
ΚΡΕΜΑ
100 γρ βούτυρο
100 γρ γάλα
Ζάχαρη άχνη 2-3 κουταλιές
1/2 ποτήρι καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο ώστε να είναι μαλακό και όταν λιώσει το ζυμώνω με τις 4 κούπες αλεύρι και όταν τελειώσω το αφήνω 2-3 ώρες στο ψυγείο. 
Το βγάζω από το ψυγείο και το ξαναζυμώνω προσθέτοντας τις δύο κούπες αλεύρι. Κάνω στρογγυλά μπαλάκια και τα πατάω πολύ λίγο στο κέντρο.
Ψήνω για 35΄ στους 170 βαθμούς.
Όταν ψηθεί και κρυώσει βγάζω λίγη ψίχα από πάνω και το αφήνω για την επόμενη ημέρα.
Την επόμενη ημέρα ετοιμάζω την κρέμα αφού προσθέσω και την ψίχα που είχα αφαιρέσει από τα μπαλάκια την προηγούμενη ημέρα.
Βάζω από λίγη κρέμα στα μπαλάκια από το σημείο που έβγαλα την ψίχα.
Βουτάω τα μπαλάκια σε χυμό βύσσινο ή χρώμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνω στο τέλος τη ζάχαρη άχνη.
Έτοιμα και υπέροχα.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr